Bestill nå

Mat og drikke

Du tror det ikke før du har smakt det.

Vår kjøkkensjef baserer seg nesten fullstendig på lokale råvarer, og har en forkjærlighet for det som finnes i havet. I tillegg leter han opp småskalaproduserte godsaker fra hele Møre og Romsdal. Og så setter han i gang med kombinasjoner og smaks sammensetninger som skaper jubel.
 

Restaurant

Restauranten rommer 140 personer. Utformingen gjør at den alltid oppleves som intim.

 

Vår matfilosofi

Våre kokker er svært opptatt av å formidle norske mat tradisjoner samtidig som de utvikler og presenterer de på en ny og moderne måte. Vi følger sesongene og produserer mat utifra råvarer som er tilgjengelig.


Gammelt fiskemottak:
Både Ona og Finnøy er godkjente fiskemottak og slik har det vært i over 100 år. 
Vi samarbeider tett med fiskerne og kjøper blant annet fersk kveite, hyse, lyr, sjøkreps og hummer i sesongen.
I nærheten ligger også Myklebust Hvalprodukter som leverer hvalkjøtt til våre hotell.

Pølsevarianter, pinnekjøtt og Kjellaug´s fiskekaker:
Hvert år produseres tre-kvart tonn med egne pølsevarianter etter egen oppskrift som akevittpølse og hvalpølse. Sistnevnte produserer vi også for videre salg fra Myklebust Hvalprodukter.  
Frem imot jul produseres også svinemør og fåremør av gamle lokale oppskrifter.  
Fåremør lager vi av villsau fra Harnesmyr Gård på Harøy. Disse sauene går ute på beite hele året på Sæterøya som du kan se ifra restauranten på Finnøy Havstuer.
Vi tar inn rundt 12 hele dyr hvert år som vi parterer og videreforedler. For utenom pølser lager vi pinnekjøtt, fenalår og lammerull av dyrene.
På våren produserer vi hjemmelagde fiskekaker og – burgere av fersk fisk levert på kaia. 
Til både pølseproduksjon og fiskemat benytter vi oss av den unike kunnskapen til Kjellaug Breivik. Kjellaug er pensjonert postbud med stor lidenskap og kunnskap om tradisjonell matlaging, god lokalkunnskap og et smittende humør!


Norske Akevitters Venner (NAV):
I april 2016 ble Finnøy Havstuer sertifisert av Norske Akevitters Venner (NAV) som skjenkested for norsk akevitt. Vi har Norges største «ikke-private» samling av norsk akevitt. Å fremme sunn drikkekultur og kunnskap om den gode drikken er noe vi jobber mye med. Her formidler vi historie og kunnskap om både selve akevitten og drikken i lag med mat. Visste du til for eksempel at Gammel Opland er utmerket i en riskrem?


Frokost, konferanse og «nonsmat»
Det siste året har hatt stor fokus på frokosten og konferansemenyen vår.
På frokost har vi fjernet kuvertpålegg og satser heller på hjemmelaget pålegg som sild, rørt syltetøy og leverpostei. Vi har også byttet ut kuvertsmør pakka i plast til fordel for fryste smørporsjoner. Vi mener at dette vil gi et bedre inntrykk av kvalitet på frokosten.
På konferansesida har vi innført den tradisjonelle sunnmørske «nonsmaten» med hjemmebakt brød, syltetøy og brunost i stedet for kake og fine rundstykke.
Vi har også et alternativ til pausemat med smoothie av juice og yoghurt i lag med hjemmelaget musli og yoghurt.


Nye prosjekt:
Vi vil også i fremtiden satse på egenproduksjon og det kommende året skal vi besøke meieriet i Tresfjord for å lære mer om osteproduksjon. En ny akevittpølse i grillvariant skal også utvikles i samarbeid med Ole Ringdal A/S på Hellesylt og blir å finne på menyen fremover.

Vi er stolte av at vår kokkelærling og faglærte kokker og servitører på Ona og Finnøy Havstuer som jobber jevnt og trutt med å formidle norsk mat – og drikketradisjoner. Så vel til både gjester og ansatte.