Bestill nå

Flatflesa Fyr

Et funn for leder- styre og strategisamlinger.

En egen og ellers ubebodd øy med fyrtårn! Flatflesa fyr er vår minste hotell, med 16 sengeplasser fordelt på 8 rom. Øya Flatflesa har ingen annen bebyggelse enn den restaurerte fyrvokterboligen.
Bedrifter som har holdt møter for mindre grupper på Flatflesa, sier spøkefullt at stedet er ideelt: «Her kan ingen stikke av før vi har en løsning!» Vi sørger for transport, mat og drikke og andre forsyninger. Serveringen utfører gjestene selv.

 

Rom

Vi har 9 sjarmerende rom. Alle med utsikt mot havet.

Totalt er det 16 sengeplasser. Å dele rom er en del av opplevelsen på denne gamle fyrstasjonen.
 

Mat og drikke

Selvbetjening eller sjøreist kokk?

Mat og drikke er på plass når dere kommer, levert sammen med øvrige forsyninger. Maten er laget slik at den kun skal varmes. Serveringen utfører dere selv.
 

Er det ønskelig med et mer omfattende og avansert måltid, så kan vi sende over kokken fra Finnøy Havstuer for å lage til og servere et minnerikt måltid. Valget er ditt.

 

Møterom

Fyret og innredningen inviterer til gode møter, med takhøyde.

Severdig møterom med rundt bord og stemningsfull innredning. Krabbenaustet som ligger like ved fyrstasjonen kan også innredes med langbord for møte eller krabbefest. Eventuelle uavklarte saker kan forsøkes løst i øyas eget velværesenter.
 

Velvære

Lite, men stort likevel.

Den vedfyrte badestampen på Flatflesa er ikke noe stort velværesenter. Men beliggenheten, vidsynet og den store takhøyden gjør den til en unik og samlende opplevelse.
 

Historien

Flatflesa fyrstasjon

Fyret ligger i Lyngværfjorden, 4 km vest av Gossa i Sandøy kommune. Flatflesa fyr ble tent den 20. september 1902. Dette fyret skulle bedre innseilinga gjennom Kråksund, som ofte ble benytta av fiskefartøy.
 

Etableringa var også sterkt anbefalt av fiskeriinspektørenee i Romsdal og Trøndelag distrikt. Fyr bygningen ble bygd i tømmer.
Ett 4. ordens fyrapperat ble plassert i en sylinderforma tårnlykt på bustaden. Urverket på klippapperatet måtte trekkes opp kvar tredje time.

Svingkran Det vart også sett opp eit uthus og eit naust med opptrekkspill, samt landingskar med svingkran. Den fyrste beteninga besto av ein fyrvaktar med eit hushald. Frå 1933 blei det også tilsett ein reserveassistent med 6 månaders teneste årleg.

Høgare fyr
Fyret vart bygd på i 1936 etter at det var kome inn klagar om for lavt fyrlys. Et høgt tårn av vinkeljern med trappegang i rør kom på plass. Lyshøgda auka dermed med heile 9 meter.

Angripen Både i 1944 og 1945 blei fyret angripen av allierte fly og sterkt skada. I 1948 installerte ein eit 3. ordens fyrapparat. Det vil seie ein lysstyrke på 30 800 candela. Elektrisk strøm frå egne aggregat blei installert i 1961. Etter krigen besto beteninga av fyrvaktar, ein fyrbetent og ein reserveassistent. Fyret er i dag avfolka og automatisert.