Bestill nå

Hotellet

Håholmen består av 25 originale bygninger flere av dem fra 1700 tallet.

Husklyngen som består av bla. hovedbygning, hotellrom, kro og museum er i dag et etterspurt kurs- og møtested for mennesker fra hele verden, opprinnelig et livskraftig samfunn basert på handel, fiske og sjøtransport. Her, i det verneverdige fiskeværet Håholmen på Hustadvika, møttes fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn.
 

Historien og beliggenheten ved et av de mest utsatte strekningene på Norskekysten, gjør Håholmen unik. Bygningene, mange av dem fra 17- og 18-hundretallet, utgjør i stor grad fiskeværet slik det en gang var.

Håholmen har vært klippfiskvær siden begynnelsen av 1700-tallet. I 1898 kjøpte Bård Bergseth, Ragnar Thorseths morfar, stedet og slo seg ned her. Været var i drift fram til 1960 og familien Bergseth bodde her fast fram til 1978.

I 1989 gav Kari og Ragnar Thorseth det gamle fiskeværet nytt liv. Igjen er den vakre og værbitte øya blitt et attraktivt møtested for mennesker. Men nå samles her nøkkel -personell fra bedrifter og organisasjoner som søker et annerledes og bedre miljø og omgivelser når viktige saker skal drøftes og avgjøres. Håholmen er nå eid og drevet av Classic Norway Hotels.

Håholmen peker seg særlig ut som et rolig og inspirerende møtested når mennesker som arbeider sammen skal bli bedre kjent med hverandre og med oppgavene de er satt til å utføre. Håholmen er også stedet når du skal bli bedre kjent med dine utenlandske forretningsforbindelser og kunder, og samtidig ønsker å vise dem et annerledes, ekte og opprinnelig stykke Norge spekket med spennende og eksotiske aktiviteter. Det er også stedet for å slappe av, samle inspirasjon og ny styrke. Både fra naturen og menneskers hånd representerer Håholmen en unik opplevelse. Yttersida av den 50 mål store øya danner en siste skanse mot storhavet og leia like utenfor. På innersiden finnes en sjelden vakker naturhavn, godt skjermet for allslags vær. Et trettitalls bygninger - flere fra 17- og 1800-tallet - gir Håholmen preg av intim landsby og ekte kysthistorie, og alt står til din disposisjon.

 

Rom

Her risikerer ingen å få rom mot en grå bakgård.

De fleste rommene er romslige dobbeltrom med flott utsikt. Vi har også større rom med flere soverom og stue. Rommene er spredt på flere av bygningene. Alle rom har bad med dusj. Ingen rom har TV. Alle rom dekkes av hotellets trådløse nettverk.
 

Vi har totalt 49 rom, alle fordelt i små hus rundt på Håholmen i et tett miljø. Vi har 100 komfortable senger, som er fordelt i alt fra gamle, sjarmerende og intime hus fra 1700-1800- tallet, til koselige og nyoppbygde hus.

Mange hus har fått navn etter holmer og skjær som hører til Håholmen eller ligger i nærheten. Andre etter personer som har hatt en spesiell tilknytning til Håholmen.

De fleste av rommene våre er romslige dobbeltrom med flott utsikt. Vi har også større rom med flere soverom og stue. Det er ikke lagt til rette for selvhusholdning på Håholmen, men med vår ypperlige restaurant er det heller ikke behov for det...

Alle rom har bad med dusj. Det er ikke TV eller telefon på rommet, så her kan du virkelig nyte stillheten og slappe av!

 

Mat og drikke

Gled deg til de store mat opplevelsene.

Håholmen er kjent for utsøkt mat. Kokkene bruker lokale råvarer og oppskrifter, og lager maten fra grunnen av. At det er sjømat som serveres i et gammelt fiskevær, er mer en selvfølge enn en overraskelse. Vinutvalget er godt og tilpasset menyen.
 

Seks særpregede serveringslokaler gir valgfrihet med hensyn til antall personer, utsikt og evt ønsker om å holde gruppen for seg selv.

Ytterbryggas 1. etasje er delt i to saler med skyvedør mellom. Samlet kapasitet er 120 personer.

Ytterbryggas 2. etasje – Salongen – rommer inntil 50 middagsgjester. De tilhørende salongene stimulerer til gode samtaler etter middagen.

Blåsalen har en fantastisk utsikt over storhavet og solnedgangen. Sitteplass til 80.

Rosasalen er en lun og koselig spisesal med historisk atmosfære. Sitteplass til 40.

Sørnaustet ligger på neset, helt ute ved storhavet. Et fantastisk lokale for inntil 50 personer. På godværskvelder nytes solnedgangen fra terrassen.

Silver Bell Kro er et rustikt lokale med grove langbord og historisk sus. Brukes my til lunsj og avslutning på hyggelige kvelder. Rommer 100 personer.

 

Kurs og møter

Håholmen gir kurs- og møtedeltakerne dine unike arbeidsforhold.

Hotellet er tilrettelagt og utstyrt for effektive møter med 2 til 100 deltakere. De bygningsmessige rammene og beliggenheten på en øy, virker samlende og skaper arbeidslyst. Alle møterom har prosjektør, lerret, flipover og whiteboard. Håholmen har fulldekkende trådløst nettverk, og mulighet for kablet nett på deler av holmen. Alle møterom ligger skjermet til med tanke på kreativitet og arbeidsro.
 

K1: Ligger ved siden av Innerbrygga, ved resepsjonen. Anbefalt oppsett: Hestesko for 26, klasserom for 60 og kino for 80 personer.

K2: Egnet for små grupper. Anbefalte oppsett: Styrebord/hestesko for 14, klasserom for 16 og kino for 20 personer.

Sørnaustet: Møterommet med utsikt ut over storhavet. Anbefalte oppsett: Hestesko til 24 eller klasserom til 36 personer.

Salongen: Det gamle bryggeloftet gir en inspirerende atmosfære. Anbefalte oppsett: Hestesko/langbord for 20 eller klasserom for 30 personer.

Grupperom for inntil 10 personer: Consulatet og Draksehuset er de to største hotellrommene og har oppholdsrom med spisebord. Begge kan utstyres med enkelt AV-utstyr.

Saga Siglar Hallen er Norges mest spesielle møterom. Her er restene av Saga Siglar og gjenstander fra eventyreren Ragnar Thorseths mange eventyr. Kinooppsett til 100 personer.

 

Saga Siglar

Det er mye motivasjon i en eventyrers liv

Ideen om å gjøre Håholmen til hotell og kurssted, ble unnfanget av eventyreren Ragnar Thorset og kona Kari. Sammen drev de Håholmen fram til 1998. I Saga Siglar Hallen viser vi Vikingknarren Saga Siglar, som han reiste jorda rundt med, og en mengde gjenstander fra denne og andre eventyrlige ferder.
 

Her holdes også foredrag om Håholmens historie i fortid og nåtid. Besøket avsluttes med en film om Ragnar Thorseth`s mange eventyrlige reiser. Besøket i hallen kombineres ofte med en aperitiff før man

går til dekket bord i restauranten.

 

Silver Bell Kro

God maritim stemning med historisk sus.

Den gamle innerbrygga huser vår kro / pub med sitteplass til ca 100 personer. En perfekt plass å avslutte kvelden!
 

Historie

Det verneverdige fiskeværet Håholmen på Hustadvika har vært møtested, havn, hjem og arbeidsplass for fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn i mange hundre år. Håholmen har vært klippfiskvær siden begynnelsen av 1700-tallet. I 1898 kjøpte Bård Bergseth, Ragnar Thorseths morfar, stedet og slo seg ned her. Været var i drift fram til 1960 og familien Bergseth bodde her fast fram til 1978.

Siden 1989 har Kari og Ragnar Thorseth gitt det tre hundre år gamle fiskeværet nytt liv. Igjen er den vakre og værbitte øya blitt et attraktivt møtested for mennesker. Men nå samles her nøkkel-personell fra bedrifter og organisasjoner som søker et annerledes og bedre miljø og omgivelser når viktige saker skal drøftes og avgjøres.

Håholmen peker seg særlig ut som et rolig og inspirerende møtested når mennesker som arbeider sammen skal bli bedre kjent med hverandre og med oppgavene de er satt til å utføre. Håholmen er også stedet når du skal bli bedre kjent med dine utenlandske forretningsforbindelser og kunder, og samtidig ønsker å vise dem et annerledes, ekte og opprinnelig stykke Norge spekket med spennende og eksotiske aktiviteter. Det er også stedet for å slappe av, samle inspirasjon og ny styrke. Både fra naturen og menneskers hånd representerer Håholmen en unik opplevelse. Yttersida av den 50 mål store øya danner en siste skanse mot storhavet og leia like utenfor. På innersiden finnes en sjelden vakker naturhavn, godt skjermet for allslags vær. Et trettitalls bygninger - flere fra 17- og 1800-tallet - gir Håholmen preg av intim landsby og ekte kysthistorie, og alt står til din og gjestenes disposisjon.

 

Bryllup

Vil du ha et bryllup som blir husket hele livet?

Håholmen er en unik ramme om bryllupsfesten. Hele oppholdet, fra ankomsten med vikingskipet «Kvitserk», til frokosten neste dag, blir nesten uvirkelig. Bryllupsnatten tilbringes i brudeparets hus i havkanten. Om ønskelig kan også selve vielsen arrangeres her ute.
 

Vi på Håholmen Havstuer arrangerer mange bryllup i løpet av året. Sammen med brudeparet, planlegger vi et spektakulært arrangement som utnytter Håholmens særpreg og egenskaper til fulle. Vi kan love et bryllup som brudepar og gjester snakker om så lenge de lever.

Her et mye brukt programforslag:
Kl 13.00 Vielse i en av de 4 kirkene på Averøy (*)

Kl 14.00 Bryllupsgjestene drar med vikingskipet ”Kvitserk” fra Geitøya til Håholmen. Musserende vin og fingermat serveres på kaikanten.

Kl 15.30 Brudeparet ankommer i båt og det skåles i champagne.

Kl 16.30 Sjømatbasert festmiddag i Ytterbrygga.

Kl 20.00 Kaffe og avec.

20.30 Kakebord og kaffe settes ut, brudeparet skjærer bryllupskaken.

Kl 22.00 Bryllupsdans.

Kl 22.30 Bar, musikk og dansen i hyggelige lokaler.

Kl 24.00 Nattmat.

Kl 01.30 Brudeparet sniker seg ut og nyter musserende vin i suiten.

Kl 02.00 Baren stenger og vi går til ro

(*) Kornstad kirke ligger nærmest Håholmen (ca 25 min). Det er også en flott stavkirke på Kvernes, den er bygd på 1300-tallet. Hvis brudeparet ønsker å gifte seg på Håholmen kan dette gjøres ute eller inne i Saga Siglar Hallen. Neste morgen serveres felles frokost/brunch i Ytterbrygga.

Vårt vertskap på Håholmen Havstuer tilbyr:

- Planlegging og rådgivningsmøte
- Omvisning på Håholmen
- Utarbeidelse av kjøreplan

 

TripAdvisor