Bestill nå

Torskens rike

Sesong-innsiget av torsk skjer typisk fra midten av mars, og der er et stort fiske en drøy måneds tid.

Dette kommer i tillegg til den fisken som er mer stasjonær. Mye fisk blir stående igjen i området videre utover sesongen. På vår og sommer finner en mest fisk rundt grunner og topper helt nede ved bunnen, selv om torsken også finnes i de fri vannlag.
 

Torsk
Torsken er den viktigste fiskearten i havet utenfor Norge. Torsken kjennes på den brunmarmorerte fargen (som finnes i mange sjatteringer), og skjegget som karakteriserer torsk, lange og brosme. I mars/april siger store mengder torsk inn til kysten av NordNorge og Vestlandet fra Barentshavet. Denne kalles skrei, men er i hovedsak lik den lokale torskebestanden.

Sei
"Småsei" er fisk fra ca.300gram opp til en kilo. Denne går i sommerhalvåret i til dels store stimer. Får man en fisk, kan en fort få mange flere. Sei finner en typisk over grunntopper, der de svømmer i stimer, og blir ofte jaktet på av større fisk. Seien kjennes på den grå/sorte fargen, og blank buk.

Kveite
Kveita er havets dronning. Forekomstene av kveite har vokst vesentlig de siste årene. Mens det tidligere var tilfeldig når noen fikk kveite under sportsfiske, har en nå lært mye om hvordan en målrettet fisker etter arten. Kveita kommer gjerne fra de store havdyp og inn til kysten i slutten av april.

Lyr
Utseendemessig skiller den seg fra seien ved at sidelinjen gjør en markert sving frem mot brystfinnen, ved at den er brunere i fargen, ved at øynene er spesielt store, og ved at den har tydelig underbitt.

Hyse
Hyse er svært lett kjennelig på at den har en sort avtrykk som etter en tommelfinger ved siden av brystfinnen. Den er blank i skinnet, ofte med et perlemorsskinn.

Fangsten
All fisk bløgges i takt med opptak på sjøen. På kaia i Nusfjord er det egen plass for sløying og filetering.

Selvdradd fisk kan tilberedes i egen rorbu for en intim middag med venner og nære, eller vår lokale kokk kan servere deg din egen fangst som en delikat middag i vår restaurant Karoline. Vi har også frysere og transportkasser i isopor til salgs så du kan fryse inn fangsten for å ta den med deg hjem. Utenlandske fiskere har ikke lov å ta med mer enn 15kg fisk/filet ut av landet pr person. I tillegg kan de ta med en trofefisk (hel), om de skulle få en sværing. Minstemål

Minstemål
I h.h.t. Fiskeridirektoratet er det fastsatt følgende minstemål på fisk: Torsk 44cm, hyse 40cm, rødspette 27cm, uer 32cm, sild 20cm, krabbe 13cm. Sei, makrell, steinbit, lange og lyr har ingen minstemål. Kveite har minstemål 80cm og skal slippes ut igjen selv om den er skadet/død hvis den er under dette målet.

KJEKT Å VITE!
Vi holder alt av fiskeutstyr og nødvendig sikkerhetsutstyr.
Har du din egen favorittstang, sluk, pilk eller noe annet lureri, så ta gjerne med det ;-)
Om ønskelig så kan fangsten også være et supplement til middagen senere på kvelden.
Husk å ta med kamera, her blir det mange spennende øyeblikk å dele med andre...

Skitt fiske!