Bestill nå

Hotellet

Navnet sier alt, denne utsikten finnes bare her.

Hotell Utsikten Geiranger er det øverste hotellet i Geiranger. Ikke noe annet sted kan du våkne, spise frokost eller nyte middagen med denne utrolige utsikten. Her har hotellet ligget siden 1893. Det var på den tiden de fleste hotell i Geiranger ble etablert.
Hotell Utsikten Geiranger holder åpnet fra mai til medio september. Gjestene kommer fra hele verden for å besøke det unike fjordlandskapet. Hotellet er også et populært sted for bryllup, jubileer, kurs og firmaarrangementer.
 

Hotell Utsigten Bellevue ble bygget av Edvard Hole. Han drev det til 1907. Da leide han hotellet bort til Lars R. Dahl fra den kjente hotellslekta som drev hotell både i Ålesund og på Øye. I 1908 kjøpte Dahl hotellet. Han moderniserte det og bygde på både i 1913, i 1925 og i 1938.

Etter siste byggetrinn hadde hotellet 50 gjestesenger og matsal til 100 personer. På denne tiden hadde hotellet 4 skysshester og fire åpne personbiler. Keiser Wilhelm II besøkte hotellet flere ganger. Like ved er det reist en minnestein over Keiser Wilhelm og en minnestein over kongekroninga i 1906.

Lars R. Dahl overlot driften til sønnen John og kona Inghild som bygde på 12 nye rom i 1958.


I 1979 kjøpte Elsie og Oddmund Andvik hotellet. De drev det som et helsehotell, fritt for tobakk og alkohol. Ekteparet Andvik omkom i en tragisk bilulykke, og arvingene solgte hotellet til Ida Ragna Krohn Venås i 2004.
Classic Norway Hotels kjøpte hotellet i 2008.

 

Hotellrom

Vi har bare 29 rom, så her blir ingen borte i mengden.

Alle rom har sitt eget preg og særpreg. Ellers mangler de i grunnen ingenting. Kjenner du uttrykket
«A room with a view»? Mange av våre rom har den flotteste utsikten i hele verden.
 

Dobbeltrom ( fjordutsikt / hageutsikt ) 19 rom

Enkeltrom ( fjordutsikt / hageutsikt ) 5 rom

Familierom ( fjordutsikt / hageutsikt ) 5 rom

 

Geiranger

Skal du snakke om Norge ute i verden, holder det at du sier Geiranger

Geiranger er et av Norges mest internasjonalt kjente reisemål. Bygda med 300 fastboende og fjorden med de utrolige gårdene, står på UNESCO’s verdensarvliste. Geiranger er selve ikonet på «The Fjords».
Geiranger er ikke et sted du betrakter. Du går inn i bildene. Du kan komme til gårdene. Du kan nesten ta på de berømte fossene. Du kan kjenne hvordan livet var her i gamle dager. Og du kan forstå hvorfor kongelige fra hele Europa dro nettopp hit for å få unike opplevelser for mer enn 100 år siden.
 

Geiranger var en temmelig isolert bygd tidlig på 1800-tallet. På denne tiden visste de ikke noe om turisttrafikk og lite om samferdsel. Det ble et stort vendepunkt for bygda da DS ”Søndmør” kom til Geiranger for første gang 29. januar 1858. Nå fikk bygdefolket bedre kontakt med nabobygdene - og med Ålesund.

I 1869 kom den første turistbåten, yachten "Nereid", til Geiranger. Samme år fikk Martinus Maråk tilgang på en tomt i Maråkvika hvor de satte opp et stort bygg, "lån" - det som skulle bli et handelshus og Meroks hotell.

Etter dette ble hotellene bygget; Geiranger (1885), Union (1891), Utsikten (1893) og Djupvasshytta (1892).

 

Aktiviteter

Verdensarvstedet Geiranger sender ingen skuffet hjem.

Hotell Utsikten Geiranger ligger, bokstavelig talt, midt i grøtfatet. Vil du rusle rundt i de nærmeste omgivelsene, får du kart og gode råd av oss. Vil du litt mer, kan vi og våre samarbeidspartnere ordne det meste

 

Bryllup

Her i Geiranger gjør vi den store dagen enda større.

Hotell Utsikten Geiranger er et populært sted blant brudepar. Som et lite hotell, kan vi reservere alt for brudepar og gjester. Utsikten og Geiranger er ikke noe mindre enn en enestående ramme for livets største dag.
 

Bryllupsdagen er en av livets alle største dager Alt skal være perfekt. Hos oss blir dagen perfekt – dessuten sparer du masse tid og mange bekymringer når du lar oss ta oss av mye av det praktiske. La oss invitere til omvisning her i Geiranger. Da kan dere samtidig fortelle litt om de forventningene dere har. Har du langveisfarende gjester, blir Geiranger en ekstra stor bonusopplevelse.

Eksklusivitet
Hotell Utsikten har 29 hotellrom, og vi kan reservere hele hotellet for brudepar og gjester. bryllup.

Vielse
Det er viktig at brudeparet ankommer standsmessig fram i sitt eget bryllup. Vi har gode kontakter og kan tilby biltransport av merket Buick.

Mens de venter
Gjestene ankommer som regel før brudeparet. Vi kan korte ventetiden med aperitiff og fingermat i hagen. Eksempel på servering kan være champagne, konfekt og frukt, rosévin og tapas eller hvitvin og kanapeer. Brudeparet svinger inn på tunet i åpen Buick mens gjestene tar imot med applaus.

Måltidet
Bryllupsmiddagen er alltid et høydepunkt. Vi dekker til inntil 70 gjester på E-bord i restauranten.

Detaljer
Alle detaljer rundt serveringen er samkjørt mellom hovmester og toastmaster på forhånd, slik at selskapet får god balanse med hensyn til skjenking, taler og mat. Menyene er basert på lokale råvarer, laget etter tradisjonsrike oppskrifter. Ønsker brudeparet en annen vri på menyen, gjør vi vårt beste for å etterkomme dette.

Brudevals og underholdning
Etter middag er det tid for polonaise og brudevals. Nå har vi også muligheten til å disponere selskapsrommet ved siden av og har god plass til underholdning, musikalske innslag, og dans til uti de små natte-timer.

Bryllupsnatten
Hotellet reserverer det flotteste hotellrommet (2 rom) til brudeparet. Hit trekker de nygifte seg tilbake til champagne og jordbær, og fordøyer mens de fordøyer alle inntrykkene.

Dagen etter
Mange som ønsker møte igjen alle gjestene fra den store kvelden til en lang deilig frokost. For den som vil tilbringe dagen i Geiranger, foreslår vi for eksempel, Storseterfossen, Skageflå eller et Fjordcruise på Geirangerfjorden.