Bestill nå

Om Hustadvika

Hustadvika Gjestegård

Hustadvika Gjestegård på Storholmen ligger helt ute ved kysten med havstykket Hustadvika som nærmeste nabo. Dette havstykket er et av de mest dramatiske strekningene langs Norskekysten.
Likevel så har kyststripen vært spiskammers og arbeidsplass for mennesker i mange tusen år.


 

På Hustad er det funnet graver fra vikingetiden som viser at prominente bønder og sjøfarere bodde her for 1000 år siden. Kong Øystein Magnusson (sønn av Magnus Berrføtt) bygde kongsgård, han døde her ute i år 1123.

For 400 års siden var store deler av området dekket av skog, stor fin furu som egnet seg fint til Hollandske oppkjøpere. På denne tiden ble store deler av skogen hogget og trelasten ble skipet ut fra Storholmsvågen.

Storholmen har vært et handelssentrum med mange eiere, men den mest kjente er kaptein Lossius fra Kristiansund som eide det frem til 1746. Havet var rikt med fisk, torsk om vinteren og sild om våren og i klippfisktiden ble det saltet og tørket fisk på berga her ute.
Gjestgiveriet hadde opptil 200 mann i arbeid på det meste.

Under uværet i 1901, tok storfloa med seg alt rundt Storholmsvågen og alle bygg ble jevna med jorda. Etter dette ble omtrent alt nedlagt.


I dag kan man besøke Hustadvika Gjestegård og oppleve flotte naturopplevelser til alle årstider.
Hotell / sjøhus anlegget har en sentral beliggenhet i Møre og Romsdal, cirka 40 min. avstand fra Molde og Kristiansund. Det er korte avstander til kjente attraksjoner som Atlanterhavsveien, Ergan kystfort og Trollstigen.


Historisk film om Hustadvika

 

Hotellrom

Alle rom har havutsikt

Hotellfløyen har 17 hotellrom med størrelser fra 22 - 44 kvm. To av disse er suiter, en juniorsuite og en seniorsuite.
Rommene er lyse, lette og maritimt innredet med sittegruppe, tv, arbeidsplass og senger med gode madrasser. Alle hotellrom har eget bad med dusj, toalett og hårføner. Noen hotellrom har også store gode terrasser.
Se også Sjøhus
 

Antall hotellrom : 17

Antall senger : 32

Handicaprom: 1

Rommene er smakelig innredet med sittegrupper, arbeidsplass og senger med gode madrasser. Alt er holdt i et maritimt preg, så du vil aldri glemme at du oppholder deg på en plass helt ut mot storhavet.

Alle rommene våre er røykfrie og ligger i samme fløy som velværesenteret.

 

Sjøhusene

Velutstyrte hus med anledning til å lage maten selv

Hustadvika Gjestegård har 13 sjøhus. Sjøhusene er på 60 kvadratmeter, og har 4-5 senger fordelt på to soverom. Alle sjøhus har fullt utstyrt kjøkken og bad med dusj.
Sjøhusene brukes mye av gjester som er her for å fiske, og som ønsker å tilberede fisken selv.
 

Kurs og møter

Tilrettelagt for vellykkede kurs og møter

Hustadvika Gjestegård har praktiske og fleksible møterom. Dersom det er ønskelig å skjerme deltakerne med tanke på andre gjester, ligger forholdene godt til rette. Dette takket være kombinasjonen av hotell og sjøhus, og muligheten til å servere måltider flere steder.
 

Møterom kapasitet

Vikingsalen - 66 personer i klasserom

2. Etasje - 32 personer klasserom

Bryggeloftet - 20 personer helbord

Tekniske hjelpemidler
- Videokanon
- Overhead
- Flipover
- Trådløs nett

Servering
Kaffe / te, vann og frukt er standard på alle våre møterom og er inkludert i prisen. Annen servering etter avtale.

Individuell tilrettelegging
De fleste ønsker og behov kan innfris. Det er en fordel at slike meldes inn i planleggingsfasen og/ eller ved bestilling

732B47B74CEB41F2A28CC1B83419A596.jpg Last ned Høstkampanje her...
 

Velvære

Nyt badstue, boblebad og solarium.

Velværesenteret på Hustadvika ligger fint til like ved sjøen, og har egen brygge for en eventuell morgendukkert.
 

Brennevinsutsalget

Her fortelles Hustad-regionens dramatiske lokalhistorie

Vi får et tilbakeblikk til 1100-tallet da Øystein Magnusson hadde kongsgård på Hustad, og frem til forrige århundre da menneskene overlevde på fiske og jordbruk.
Hustadvika er som kjent et av norskekystens mest fryktede havstykker. Det har alltid preget menneskene her og er en viktig del av historien. Og så må du naturligvis få høre om aktiviteten her hvor vi er nå. En tur i Brennevinsutsalget er en aperitiff utenom det vanlige.
 

Vi får også høre om et av norskekystens mest fryktede havstykker og ikke minst om steder der restauranten er nå, hvor det tidligere har vært fiskeindustri i flere hundre år. En aperitiff utenom det vanlige som både er en interessant og morsom opplevelse.

 

Museum

Historien om et hollandsk skipsforlis

Et severdighetsskilt plassert på sjøbunnen forteller dykkere at de har ankommet rett plass; plassen der det Hollandske handelsfartøyet forliste på begynnelsen av 1700 - tallet. I 1985 kom to dykkere fra Molde over det såkalte Stopleleivraket som ligger i Hustadvika, og marinarkeologer fattet umiddelbart interesse for skipet.
 

Hustadvikas våteste severdighet
Da det ukjente handelsfartøyet gikk ned med mann og mus i Stopleleden for nærmere 300 år siden, var det i et av de mest værharde strøk man kan finne langs Norskekysten. Hollandske skip var et ganske vanlig syn langs kysten på den tiden.
Fra slutten av 1500 - tallet og helt inn i 1700 - tallet var Romsdalen og Nordmøre inne i en periode med omfattende tømmerhandel med kontinentet. Mange omtaler denne perioden som Hollendertiden på grunn av Norges handel med Nederland, - som var den ledende skipsbyggernasjonen i Europa.

Mataukdykk ble til historisk funn I vinterferien i 1985 dro de to dykkerne Bjørnar Johansen og David Berg Tuddenham ut til Hustadvika på dykketur. De to guttene hadde kamskjell, krabber og goder fra havet som mål, men mistet raskt fokuset da de halvveis på dykket ble oppmerksomme på mengder med gul murstein på sjøbunnen. I løpet av dette dykket forstod de at de hadde kommet over et skipsvrak med en svært spennende last. Funnet ble rapportert inn til Vitenskapsmuseet, og det gikk ikke lang tid før det kom besøk fra Trondheim ved konservator Jørgen Fastner og arkeolog Kristian Pettersen. Den praktiske utgravingen av skipsvraket ble gjennomført av frivillige dykkere fra Molde Dykkeklubb, med Knud Jørgensen som utgravningsleder. For den ene dykkeren, Berg Tuddenham, fikk utgravningsjobben den personlige konsekvensen at han i etterkant utdannet seg til arkeolog, med kulturminnevern under vann som arbeidsfelt.

Utstilling
Det ble brukt to sommersesonger på å grave ut alt materiellet etter forliset. Disse gjenstandene er i dag å finne fordelt på NTNU Vitenskapsmagasinet, på Romsdalsmuseet og ute på Hustadvika Gjestegård. Vi ligger kun seks kilometer fra forlisstedet i luftlinje, og en stormfull dag er det lett å sette seg inn i dramatikken som utspant seg i Stolpeleden for 300 år siden. Hustadvika Gjestegård setter pris på å kunne vise frem de over 300 godt bevarte gjenstandene, - på vårt naustloft i Storholmvågen har alle som ønsker mulighet til å se utstillingen i gjestegårdens åpningstider.