Bestill nå

Akevittloftet

To langbord under en innendørs stjernehimmel er settingen for det gode Lofotmåltidet som akkompagneres av akevitten.

En hyggelig peis lager varm stemning og utenfor de store vinduene som vender ut mot Lofothavet har du panoramautsikt til nordlyset, midnattsola, høststormene eller blåtimen avhengig av årstid og tid på døgnet du kommer.
 

Akevittloftet på brygga ved Nyvågar Rorbuhotell er Nord-Norges første, og eneste autoriserte akevittserveringssted. Akevittloftet er et tradisjonsrikt lokale på brygge for de som ønsker blir det muligheten for «å gå akevittplanken». Omgitt av stemningsfull stil med historisk preg, et utsøkt og tradisjonsrikt måltid, utfordres du til å gå planken vår – en smakfull reise i akevittens verden. Ved enden av planken venter erkjennelsen av hvem du er; den blanke, den milde, den mørke eller den kraftige?

Oppskrift på en vellykket kveld på Akevittloftet:
Dere reserverer Akevittloftet samt stamp og badtue. Gruppen kan være på inntil 26 personer. Dere velger i forkant av besøket hva dere vil spise ut fra Akevittloftets meny. Vår akevittekspert plukker så ut 4 smaker fra vårt rikholdige sortiment hva som passer til maten. Dere ankommer Akevittloftet med godt humør på den bestilte datoen, og spiser og drikker. Stamp og badtue kan tas både før og etter maten om ønskelig. Vi har skjenkebevilling både inne og ute.

For booking av Akevittloftet ring oss på 76 06 97 00

Ta med en «planke» hjem
På Akevittloftet i Storvågan finner du planken,- vårt helt unike og spesiallagde produkt. Den består av en planke med plass til 4 små glass som kan fylles med de lekreste dråper. Akevittloftets planke har også blitt en populær salgsartikkel og gis ofte i gave til for eksempel kursholdere og andre som fortjener en påskjønnelse. En unik Lofot-souvernir fra Akevittloftet og Nyvågar Rorbuhotell .

Gilde Maquavit, Nord-Norges egen akevitt
Gilde Maquavit er Nord-Norges egen akevitt, og er en utsøkt norsk fatmodnet akevitt, kraftig krydret, edel, raus og eksklusiv dram som passer med nordlendingens temperament og lynne. De edle dråpene har godgjort seg på sherryfat i over 3 år, og kan like gjerne drikkes som avec til kaffen som til tradisjonell julemat.

Karakteristikk
Dyp gylden farge, rik og moden duft av varmt krydder med solide, integrerte sherry- og vaniljetoner fra fatlagringen. Dette er en skikkelig "kraftpakke" i smaken, med et rikt og komplekst krydderbilde og et utviklet, modent fatpreg som gir akevitten en elegant avrunding. Gilde Maquavit passer fremfor alt til smaksrike retter fra det nord-norske kjøkken. Akevitten kan også gjerne nytes som avec, og er derfor et meget godt alternativ til cognac. Anbefales servert ved romtemperatur.

Etiketten
Kaare Espolin Johnsons litografi ”Juksafiskere” fra 1956 pryder etiketten på Gilde Maquavit. Nordlendingene regner Kaare Espolin Johnson som sin kunstner. De ser ham som den fremste tolker av menneskene nord i Norge og deres tilhørighet og virke i en stor og trolsk natur. Det er også i stor grad bearbeidelsen av motivene fra det nord-norske folk og landskap og litteratur som særpreger ham som kunstner. Frem fra enda tidligere histories halvlys, vokser juksafiskerne ut over sine små båters bæreevne. De har hevet seg ut over naturlovene og de fyller billedflaten med sine store, tunge kropper. De har furede ansikter, store never og fromme sinn. De er tiden som har gått, de er de tapte land og landsdelens uskyld. De er lengsel og drøm i karrige kår, de er livsmot og seig vilje. Man får også en fornemmelse av sosialt engasjement i valg av motiver: Enkle menneskers livsvilkår i en karrig natur. Men det er uten aggresjon og agitasjon. Det poetiske, rytmiske er ledende i hans komposisjoner. Motivene er intuitivt sanset. Det er erindringer og indre erfaring fra en kunstner med et sterkt nedsatt syn. - av kunsthistoriker Sigrun Rafter

 

Andre aktiviteter for Nyvågar Rorbuhotell: