Bestill nå

Hotellet

Ona storhavet som nærmeste nabo. Det betyr rike muligheter for dem som vil ha opplevelser, og for dem som rett og slett vil ha fred og ro. Ona har ca. 25 innbyggere, som stort sett lever av keramikk og fiske.

Ona Havstuer er et gammelt handelssted. Det består av fem leiligheter (22 senger), og et selskapslokale/restaurant med plass til 60 (posthuset). Dette er det perfekte sted for arbeidsmøter, teambuilding og venneturer. Og et unikt sted når noe skal feires.
 

Sitat fra den verdenskjente krimforfatter Henning Mankell: "Det er noe dramatisk og levende her som tiltrekker meg."

Ona er et utmerket utgangspunkt for fisketurer.
Vi kan også leie inn lokalguide som forteller om øyas historie. Det er keramikkverksteder på øya, som tar imot besøk.

Ona er en opplevelse, både i storm og stille.

 

Ona

"Det er noe dramatisk og levende her på Ona som tiltrekker meg" (Henning Mankell)

Ona er en opplevelse, i storm som i stille. Fyret og de fargerike husene som klorer seg fast preger den vesle øya helt ute i havet. Vær og lys skifter fort.
På det meste, etter andre verdenskrig, var det nesten 370 innbyggere på Ona og Husøya. I tillegg var det, i fiskesesongene, en del fiskere fra øyene og fastlandet som bodde i rorbuer.
 

Ona fyr
Ona fyr ligger på øya Ona i Sandøy kommune i Møre og Romsdal fylke.
Fyret som ligger på Onakalven, øyas høyeste punkt er bygget i støpejern i 1867 og er 14,7 meter høyt.

Fyrmesterboligen som ligger lenger vest på øya, er i dag solgt til private som bl.a. driver et keramikkverksted. I tilknytning til fyrmesterboligen var det også en fyrassistentbolig som ble revet en gang på 1960-tallet.
I 1670 feiet en flodbølge over øya under en storm. Stormen tok med seg de fleste husene der og mange mennesker, men samfunnet ble med tiden gradvis bygget opp igjen. I tidligere tider var det også losstasjon med flere loser her ute.
Flere av losene omkom under tjeneste. På 1950- og 60-tallet var det 3 fiskemottak og 3 butikker. Ona har vært kjent for et rikt fugleliv. Fra 1970-årene har mange ornitologer besøkt øya. Før 1997 var det registrert 117 fuglearter på Ona og Husøya. Fra 1997 har det vært systematisk registrering hver høst, som regel minimum i uke 39 - 40. Dermed har også observasjonene blitt bedre, og pr. september 2008 var det observert 230 arter fra Ona.
I senere tid har øya også blitt kjent for keramikkproduksjon. I 2008 etablerte galleriet Atelier HF9 seg på Ona (Husøya).

- Beliggenhet: Sandøy kommune, Møre og Romsdal
- Opprettet: 1867
- Status: Automatisert og avfolket 1971
- Funksjon: Kystfyr
- Eier: Staten og private
- Vernestatus: Fredet etter lov om kulturminner


 

Kurs og møter

På Ona sveises mennesker sammen, det er derfor så mange vender tilbake

Arbeidsmøter, strategisamlinger og teambuilding har gode kår på Ona Havstuer. Man får arbeide uforstyrret, deltakerne er sammen hele tiden, og de nødvendige pausene blir opplevelser i seg selv.
 

Rom

Leiligheter med høy standard og stilriktige møber

Alle de elleve leilighetene tilfredsstiller vår tids krav til komfort. Samtidig er de møblert i en stil som passer til bygningene. Dette forsterker følelsen av å oppleve Ona da det bodde langt flere her ute enn det gjør i dag.
 

Leilighetene våre ligger like ved ferjeleiet på Ona, med flott utsikt utover havet. Det er tilsammen 22 sengeplasser i huset, som er et fint antall for ledersamlinger, teambuildings og venneturer osv.