Bestill nå

Hotellet

Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik er et av de få gjenværende funkishoteller i Norge. Etter utbygging fremstår det vakre funkishotellet som et ledende hotell for kurs og konferanser, ferie og feiring.
 

Hotellet har 90 rom/leiligheter/suiter med til sammen 270 senger. Hotellrommene i den historiske delen er lyse, moderne og trivelige.


I nybygget er alle rommene individuelt innredet i klassisk New England stil. Flere av rommene har en nydelig havutsikt, også fra egen balkong. Enkelte hotellrom er øremerket for dyr. Trådløst nettverk over hele hotellet.


Vår nye kurs-, konferanse og bankettavdeling er Sørlandets flotteste! Med utsikt til himmel og hav, og kapasitet til å romme opptil 450 personer i forbindelse med selskaper eller møtevirksomhet er Strand Hotel Fevik et naturlig valg for mange anledninger. Den store, klassiske ballsalen Neptun har et tak like vakkert som en Sørlandsk stjernehimmel. Vinterhagen og havutsikten gir en flott ramme for feiring, men er også et yndet spisested for gjester. Hotellets barer inviterer til hygge i klassiske omgivelser.


Blåsalen er et lyst og hyggelig møte/styrerom, mye brukt i forbindelse med intime måltider opp til 25 personer. De lune omgivelsene sender tankene til fordums tider. Spisestuen Axel Lund byr på måltider for inntil 60 personer og benyttes både til bespisning og til møte/kursvirksomhet.


Våre gjester er velkommen til den lekre velværeavdeling med boblebad ute og inne, badstue og trimrom. åpningstid er fra kl. 07.00 til 19.30. Ved selskapsarrangement i bankettavdeling er utendørs boblebad åpent frem til kl. 14.00. Strand Hotel Fevik er et miljøsertifisert hotell, derfor slås badstuen på etter behov. Vennligst gi oss beskjed 2 timer før du ønsker å benytte badstuen. Vi er et av få hoteller med egen sandstrand, og med en vakker skjærgård som ramme, har gjester mulighet til aktiviteter som strandvolleyball, sjøfiske, dykking, båtliv og turer i skjærgården. I nærheten finner du også en av Sørlandets beste golfbaner, bowling og go-cart senter.

 

Rom

42 nye hotellrom/suiter/leiligheter. Den totale kapasiteten er 90 rom og 270 senger.

Eikelisuiten

Dette er en av våre lekreste suiter, de ligger i vår øverste etasje og byr på en magisk utsikt og en stor takterasse hvor man kan spise frokost, middag eller slappe av med en god bok i solen.
Her har du kjøkkenkrok og en liten spiseplass, dusj, wc, hårføner, skrivebord, Internett og tv. Ikke-røyk. Her er det plass til fire personer, og mulighet for barneseng. Dyr på rommene ikke tillatt.


Leilighet med utsikt

Leilighet med utsikt over nydelige stranden og Fevikkilen. Har separat soverom, en hyggelig kjøkkenkrok, dusj, wc, hårføner og skrivebord. Tilkobling til Internett og tv. Ikke-røyk.
Her er mulighet for å bestille med to separate soverom. Da vil totalprisen bli på seks personer. Mulighet for barneseng. Dyr på rommene ikke tillatt.


Leilighet

Leilighet med et separat soverom, en liten kjøkkenkrok, dusj, wc, hårføner og skrivebord. Her er det også tilkobling til Internett og tv. Ikke-røyk.
Her er det plass til inntil fem personer på ett rom, med mulighet for barneseng. Rommene er lokalisert i den nye avdelingen vår. Dyr på rommene ikke tillatt.


Dobbeltrom med utsikt

Dobbeltrom med utsikt over stranden og Fevilkilen, dusj/ wc, hårføner, gratis internett og tv. Ikke-røyk.
Her er det plass til inntil fem personer på ett rom og er lokalisert i den historiske avdelingen, mulighet for barneseng. Noen av disse rommen er også utstyr med skrivebord. Dyr på rommene ikke tillatt.


Dobbeltrom

Dobbeltrom med dusj, wc, hårføner, gratis Internett og TV. Ikke-røker. Her er det plass til inntil fire personer på ett rom, mulighet for barneseng på rommet. Dyr på rommene ikke tillatt.

Enkeltrom

Enkeltrom med dusj, wc, hårføner, gratis Internett og TV. Ikke-røyk. Våre enkeltrom finnes i den historiske avdelingen, rommene har enkle senger. Dyr på rommene ikke tillatt.


Anneks

Dobbeltrom i anneks med egen inngang, sovesofa, dusj, wc, hårføner, gratis. Internett og TV. Ligger rett på utsiden av hotellets hovedbygning. Her er det plass til inntil fire personer, mulighet for barneseng. Ikke-røker. Det er tillatt med dyr på utvalgte rom i annekset.

 

Kurs og konferanse

Vi tilbyr en kapasitet i kurs- og bankettavdeling opptil 450 personer.

Kombinerer du arbeid med sosiale aktiviteter er grunnlaget lagt for gode resultater. Ønsker du å krydre med aktiviteter, kulturinnslag eller evenementer skreddersyr vi forslag som harmonerer med omgivelsene, stemningen og dine ønsker.
 
Kurs/ bankett - kapasitet
Neptun
200 pers.
90 pers. på dansegulv.
Klasserom: 80 pers.
Bankett / Langbord: 180-200 pers.

Vinterhagen
Bankett/langbord: 50 pers.
Langbord: 15-18 pers. x2

Axel Lund
Kino oppsett: 40 pers.
Klasserom: 32 pers.
Hestesko: 22 pers.
Styrebord: 16 pers.
Bankett/langbord: 72 pers.

Blåsalen
Kino oppsett: 20 pers.
Klasserom: 16 pers.
Hestesko: 12 pers.

Skrattet
Kino oppsett: 40-50 pers.
Klasserom: 40-42 pers.
Hestesko: 25 pers.
Styrebord: 18-20 pers.

Ryvingen
Kino oppsett: 40-50 pers.
Klasserom: 40-42 pers.
Hestesko: 25 pers.
Styrebord: 18-20 pers.

Skrattet + Ryvingen

Kino oppsett: 150 pers.
Klasserom: 80-84 pers.
Hestesko: 60 pers.
Styrebord: 40 pers.
Bankett/langbord: 100 pers. (v/fingermat).

Himmel

Styrebord: 16 pers.
Bankett/langbord: 20 pers.

Himmel & Hav
Kino oppsett: 150 pers.
Bankett/langbord: 80-120 pers.

Hav

Kino oppsett: 60 pers.
Klasserom: 44 pers.
Hestesko: 26 pers.
Styrebord: 12 pers.
Bankett/langbord: 40 pers.

Møterom

Plommehaven: 8 pers.
Eplehaven: 7 pers.
Lundehaven: 7 pers.
Lindehaven: 7 pers.
Lysthaven: 8 pers.

FAGLIGE AKTIVITETER

I dialog med kunder utvikler vi spennende programinnhold tilpasset din målsetting, dine medarbeidere og det området du vil forsterke. Vi tar hånd om alt det praktiske i planleggingen. Vår hotelldirektør Agnes Berntsen har lang erfaring med sine inspirerende foredrag, og er en ettertraktet ’inspirator’ hos store og små bedrifter. Hun holder gjerne et inspirasjonsforedrag tilpasset nettopp din gruppe.

Eksempler på aktiviteter/forelesninger tilknyttet kurs & konferanser:


Inspirasjonsforedrag
(45 minutter)
Agnes Berntsen holder foredrag som garantert vil inspirere og underholde uansett bransje og dagsorden. “Business og Galskap” eller “Arbeidsglede er roten til mye godt”. Agnes Berntsen serverer historier om arbeidsglede, galskap og energi, eller muntre historier innen temaet vinnerkultur. Kanskje er det å se muligheter og løsninger enklere enn du tror, når det uforutsette skjer?
Ta gjerne kontakt med Agnes Berntsen på agnes@strandhotelfevik.no


Utendørs aktiviteter

Inspirerende utendørs aktivitetstilbud skreddersys med ulike oppgaver og morsomme mål tilpasset tema og ønske. Stikkord: leke, lære, samarbeide. Kano og kajakkturer i skjærgården, latteryoga eller tur til Hove Klatrepark? Ta kontakt med Wannado ved Tone Pernille Sivertsen for nærmere informasjon:www.wannado.no


Fornøyelig fornyelse
(teamutvikling 1 dag)
Med de flotte områdene rundt hotellet som ramme og kombinert ’klasserom’ inne og ute veksler vi mellom aktiviteter, teori og metoder for en dynamisk prosess. Dette er erfaringsbasert læring satt i system. Programmet gir økt teamkompetanse på en aktiv og givende måte. Priser avtales for hver anledning. Omfanget, tidspunkt og antall deltakere avgjør pris.
Kontakt Salgskoordinator Lisbeth Lund på tlf: 37 25 00 64 / lisbeth@strandhotelfevik.no.


Yoga på menyen
(1,5 time)
Styrke, vitalitet og nærvær i egen kropp. Skreddersydd kurs for din gruppe basert på styrking av kjernemuskulatur, balanse, styrke, tøyning, fleksibiltet og bedre holdning. Alle timene avsluttes med 10 minutters meditasjon som får deltagerne til å slappe av. Pris kr. 165 pr. pers. Min. 10 maks 30 deltagere. Undervisning på engelsk eller tysk. Kontakt kursholder Kristin Scharin Unander, kristinunander@yahoo.no.


Humorpakker

Lene Fiskebekk har mange års erfaring fra teater, standup og musikk. Hun skreddersyr små “pakker” med humorinnslag, parodier, sang eller teater etter din bestilling. Passer godt for de som trenger å la lattermusklene slippe løs! Priser fra 2 – 5000,-. Ta kontakt med Lene Fiskebekk på tlf. 970 66 250 eller lene.fiskebekk@hotmail.com

 

Velværeavdeling

Velkommen til den lekre velværeavdeling med boblebad ute og inne, badstue og trimrom.

Åpningstid:
Fra kl. 07.00 til 19.30.
Ved selskapsarrangement i bankettavdeling er utendørs boblebad åpent frem til kl. 14.00.

Strand Hotel Fevik er et miljøsertifisert hotell, derfor slås badstuen på etter behov. Vennligst gi oss beskjed 2 timer før du ønsker å benytte badstuen.

Vi er et av få hoteller med egen sandstrand, og med en vakker skjærgård som ramme, har gjester mulighet til aktiviteter som strandvolleyball, sjøfiske, dykking, båtliv og turer i skjærgården. I nærheten finner du også en av Sørlandets beste golfbaner, bowling og go-cart senter.

 

Beliggenhet

Strand Hotel Fevik ligger mellom de idylliske sørlandsbyene Arendal og Grimstad.

Det er 7 km til Grimstad by, 12 km til Arendal og 35 minutter fra Kjevik flyplass.
 

Fevik er fra gammelt av kjent som et attraktivt feriested, med idyllisk skjærgård, havn, badestrender og mange flotte aktivitetsmuligheter. Dyreparken i Kristiansand er bare en 25 minutters biltur unna.

Fevik har gode bussforbindelser, både mot Oslo og Kristiansand, med en rekke daglige avganger. Kjevik flyplass er bare en ca. 35 min. biltur unna. Gjester som ankommer med fly til Kristiansand kan også ta flybussen derfra mot Fevik. Fra Kristiansand er det også god fergeforbindelse til Danmark med Colorline.

Det er også god bussforbindelse til Torp flyplass ved Sandefjord. Ryan Air har Torp som sin flyplass. Fra Torp må man ta taxi noen km for å komme til Sørlandsbussens stoppested. Bussen går videre til Kristiansand. Turen til Fevik tar ca. 3 timer.

Nærmeste jernbanestasjon ligger i Arendal, med god forbindelse både til Oslo og Stavanger.

GPS:
Lat 58.372341 og Long 8.667636


Reiseinformasjon:

Bil – El bil
Avkjørsel nr. 76 om du kommer fra øst
Avkjørsel nr 78 om du kommer fra vest

Tesla:
Det er et stort og voksende nettverk av tilgjengelige steder for å holde bilen ladet. Hotellet vårt er et Destination Charging-sted hvor du kan lade over natten. Bare parker, plugg i en Tesla Wall Connector og nyt oppholdet på Strand Hotel Fevik.

Vi har også 2 ladere for vanlige el biler.

Kontakt resepsjonen ved innsjekk for tilgang.


Sørlandsexpressen
Tlf: 37 02 61 97 eller 177
www.nettbuss.no


Kystbussen
Tlf: 37 02 61 97 eller 177
www.nettbuss.no


Konkurrenten
Tlf: 37 93 15 15
www.konkurrenten.no


Flybussen
Tlf: 37 02 61 97 eller 177
Kjevik/Kristiansand Airport


Tog (NSB)
Tlf: 815 00 888
www.nsb.no


Color Line
Tlf: 810 00 811
www.colorline.no

 

Historien

Dørene åpnet 17. mai 1937

Mens omgivelsene på Strand Hotel Fevik gir rom for refleksjon, så gir spennende historikk særpreg og atmosfære. Hotellet rommer mange spennende historier om mennesker og hendelser som har bidratt til å gi hotellet sjel og karakter gjennom årene.
 

Det var en gang

Dansken Axel Rosenkrantz de Lassen Lund var en mann med store visjoner og mye personlighet, ofte omtalt som «den norske hotellkongen». I 1934 la han grunnmuren til sin hotellvisjon ved havgapet på Fevik. To år senere stod Strand Hotel Fevik ferdig. Hotellet kostet 350.000 kroner å bygge og var et praktbygg for sin tid. Dørene åpnet første gang 17. mai 1937, og eventyret var i gang.

Arkitekten var Eilert Smith med aner direkte til en av de mektigste og rikeste slekter i det 17. og 18. århundres Stavanger.

Daglige ledere fra starten var ekteparet Frida og Harald Hansen som kom fra direktør Lunds hoteller i Stavanger. Hotellet ble både en lokal storstue og et yndet sted for tilreisende gjester. Fra starten hadde Strand Hotel Fevik kun 40 rom med i alt 70 sengeplasser, men kunne likevel ha opptil 120 gjester.


Glanstiden

Med sin idylliske beliggenhet og høye standard fikk Strand Hotel Fevik tidlig en eksotisk tiltrekningskraft på mennesker fra fjern og nær. Duften av eventyrlige retter danset i gangene, og storslagne arrangementer underholdt gjestene. Strand Hotel Fevik var velkjent som et populært dansested. Kjente musikere bidro til ekstra hygge mens man spiste og danset. Finn Våland var et kjent navn ved hotellet, og spilte fast i sommersesongen.

Mange gjester ble uker i strekk, og flere vendte tilbake sommer etter sommer. En av dem var skotten McEvan. Han kom for første gang 1937, og var trofast gjest til langt utpå 70 tallet. Han ble bare kalt for ”Isvannet”, og bygde slik opp en skotsk myte.

En annen gjest var den verdenberømte forfatteren Roald Dahl, best kjent for sine magiske fortellinger ”Charlie og sjokoladefabrikken”, ”Matilda” og ”Heksene”. Mannen med den utømmelige fantasien besøkte Strand Hotel Fevik flere somre sammen med sin Oscar-belønnede skuespiller-kone Patricia Neal. Roald Dahl bodde på et enkelt innredet rom med veranda, slik at han kunne skue over havet tidlig og sent, og finne inspirasjon til sine eventyrlige fortellinger.


Okkupasjon og mørketid

Hotellet nøt tre gode sommersesonger før krigen brøt ut i Norge, og Strand Hotel Fevik ble okkupert av tyske offiserer i april/mai 1940. Takket være daværende direktør Frida Hansen og hennes mann Harald, ble hotellet spart for de store ødeleggelsene. Så snart hotellet ble frigitt i 1945 ble det pusset opp og gjort klart til ny åpning i 1946. Men etterkrigsårene ble vanskelige, og hotellet måtte ty til hjelp fra nabogårdene for å skaffe råvarer.

Like etter krigen flyttet engelskmennene inn på hotellet til stor begeistring i lokalmiljøet. Krigen var over og bedre tider var i vente. En spesiell krigsfange vendte hjem etter lange år i tysk fangenskap. Hans navn var Arne Bjørklund. I 1949 inntok han direktørstolen ved Strand Hotel Fevik, og han drev hotellet frem til 1956, da Axel Lund overtok Strand Hotel Fevik for egen regning. Han bygget i 1957 det lille annekset «Stjernen» på den andre siden av hotellet og en kafeteriaavdeling mot veien.


Et eksotisk kapittel

I 1961 kom noe eksotisk til Strand Hotel Fevik. Da overtok fru Espinoza som sjef. Hun var gift med en ansatt ved den Cubanske ambassaden i Oslo, og drev hotellet med jernhånd frem til 1975. Hver vinter bodde Fru Espinoza og mannen i Spania, og mange kulinariske retter fant derfor veien til Strand Hotel Fevik. Få kjenner Fru Espinozas fornavn, men hennes personlighet har festet seg i minnet hos mange. Hun var lite sjenerøs med smilene og en fryktet dame som har bidratt til utallige historier på hotellet.

I 1975 ble hotellet solgt til Torbjørn Evenbye, som bygget konferansebygget og moderniserte en stor del av værelsene. Etter Uglands overtakelse i 1982, ble moderniseringen og oppussingen fullført slik at det opprinnelige sommerhotellet nå er helårshotell. Siden den tid har hotellet hatt flere eiere og før de nåværende eierne overtok i juni 1998 var hotellet eiet av Choice Hotels v/Petter Stordalen. Det ble også i denne perioden lagt ned mye arbeid og mange penger i oppussing av rom og flislegging av alle bad.


En ny tid

I dag har Strand Hotel Fevik en ny visjonær direktør i Agnes Berntsen. Med lidenskap, engasjement og mange dyktige ansatte er storhetstiden brakt tilbake. Etter en betydelig oppussing er den historiske delen av hotellet igjen kledd i finstasen, og helt oppdatert til nåtidens krav til standard og velvære.

28. oktober 2010 åpnet hotellet Sørlandets flotteste kurs-, konferanse- og bankettavdeling, lekker velværeavdeling og 42 nye hotellrom/suiter/leiligheter. Fortiden og historien er nøye ivaretatt, og gir hotellet sjel og personlighet.
Arkitekturen i nybygget er nøye tilpasset og reist i fullstendig harmoni med funkisarkitekturen i den historiske delen. Roger Hampton fra arkitektkontoret Halvorsen & Reine AS har vært arkitekt for den nye hotellbygningen. Hans visjon er at Strand Hotel Fevik skal oppleves som unikt i sin klasse, og ha tilhørighet til det unike miljøet det er en del av.

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve et nytt kapittel av vår historie.

 

Aktiviteter og attraksjoner

Med korte avstander til en rekke aktiviteter og attraksjoner

Strand Hotel Fevik har med sin beliggenhet kort avstand til en rekke aktiviteter og attraksjoner. Utvalget er mangfoldig og variert og vil passe for både småbarnsfamilier på ferie og voksne par som ønsker kulturelt påfyll under et weekendopphold.
 

Dyreparken i Kristiansand
Dyreparken er landets største familieattraksjon med et komplett opplevelsestilbud for hele familien. Parken er åpen hver dag hele året. I hovedsesongen på sommeren er kveldsforestillingene med Kaptein Sabeltann den største attraksjonen, i tillegg til Kardemomme by og 140 ulike arter dyr. www.dyreparken.no


Fjæreheia 2017 (4. – 12. juli 2017)

Terje Vigen – en musikal. www.kilden.com


Skral Festival (11. – 12. juli 2017)

Skral Festival lover deg herlig stemning, sørlandske vibber og ekstremt god musikk. Strategisk plassert et ekte steinkast fra vannkanten er dette en unik mulighet til å delta på en skikkelig festival med livemusikk, handlegate, camp og forhåpentligvis skikkelig bra vær! www.skral.no


Canal Street (26. – 29. juli 2017)

Canal Street er en av Norges aller fineste musikkfestivaler og har sine røtter i jazz og blues. En av festivalens kjennetegn, er bruken av spesielle arenaer der særpreg og opplevelse går hånd i hånd med musikalske møter. www.canalstreet.no


TEDxArendal (September 2017)

Neste TEDxArendal med «ideas worth spreading» skjer 23.september 2016 i Arendal kulturhus. www.tedxarendal.com


Bomuldsfabriken Kunsthall

Bomuldsfabriken Kunsthall ligger i naturskjønne omgivelser ved Langsævannet i Arendal og er en møteplass hvor publikum kan få oppleve det beste og mest aktuelle som skjer i samtidskunsten. www.bomuldsfabriken.no


Vitensenteret, Arendal

Masse morsomme aktiviteter/show både i ukedagene og i helgene, spesielt for barn 6år+. www.vitensor.no

Hesnes Gartneri og Kjøkken, Grimstad
Her kan man handle lokale, friske råvarer og blomster. Koselig kafe og gavebutikk. www.hesnesgartneri.no


Nøgne Ø mikrobryggeri

Mikrobryggeriet nøgne Ø – det kompromissløse bryggeri. Duftende, smaksrike ales er blitt en stor eksportvare fra lille Grimstad. Omvisning med overraskende smaksmeny.
www.nogne-o.com


Ibsenmuseet i Grimstad

Ibsen-museet i Grimstad er landets eldste Ibsen-museum, åpnet så tidlig som i 1916. Museet ligger i bygningen hvor Henrik Ibsen arbeidet som apotekermedhjelper, og hvor han skrev sitt aller første skuespill Catilina. Det var her det som siden skulle bli et av verdens mest kjente forfatterskap begynte. www.gbm.no/ibsenmuseet


Agder Teater

Teateret i steinbruddet! Det gamle dagbruddet for den karakteristiske røde fjæregranitten har siden 1993 vært skueplass for både Ibsens dramatikk og moderne rockemusikaler. Permanent tribuneanlegg med ca 1000 seter sto ferdig i 1999. www.kilden.com/fjereheia


Grimstad Golfklubb

På Hodnebrog – 2 km fra avkjørsel på rv420 til Hesnes. Godkjent av Norges Golfforbund. Banen har 9 hull med total lengde på 1820 m, som er 2/3 av en fullverdig 9-hulls bane. Driving range – 25 da. med utslagsmatte og ballautomat.
www.grigk.no


Grimstad Sjøfartsmuseum

Ett av ialt tre bevarte seilskipsverft i Norge. Ligger i «Det gamle kontor»; administrasjonsbygningen til det gamle seilskips-verftet i Hasseldalen, etabl. 1841. Gir oss et tilbakeblikk på seilskutenes storhetstid i Norge. www.gbm.no/sjofartsmuseet


Norsk Hagebruksmuseum

Her er samlet gamle gjenstander fra gårdsbruk og gartneri, bl.a. en gammel frøhandel og et eget vinmuseum fra Fuhrs Vinkjeller. Viser også utstillingen Hamsun som bonde. I parken og skogkanten på Dømmesmoen finnes bl.a. arboretsti, 43 gravhauger, Ibsens Urtehave og varmekjære vekster som blåregn og bambus. Birger Beislands samlinger, som inngår i museets samlinger, kan besøkes på Berge Gård etter avtale.
www.gbm.no/norsk-hagebruksmuseum


For mer informasjon:

Arendal
www.arendal.com

Visit Sørlandet
www.visitsorlandet.com

Grimstad Turistkontor
www.visitgrimstad.com

Sørlandske Sommernetter
www.sorlandskesommernetter.no