- La oss sammen oppdage ferielandet Norge i sommer

Men reisedirektøren advarer mot en viktig ting

10.04.2020
Av: Classic Norway Hotels

-Jeg har brukt Norge alt for lite til feriereiser. Det er blitt for mange turer til utlandet og for få reiser i i vakre Norge. Jeg lover at dét skal det bli en endring på.

-Jeg har reist Norge på kryss og tvers på jobb. Men når det kommer til ferier så ble det gjerne andre reisemål som ble valgt. Det lover jeg å endre på. 
Dette sier Stephen Meinich-Bache. Den erfarne hotellkjenneren og hotellederen som den 5. februar i år ble administrerende direktør for Classic Norway Hotels.  Det skulle gå bare fem korte og hektiske uker før han, og resten av Norge, fikk den uvirkelige korona-pandemien i fanget. Det kunne ikke blitt en tøffere start. Men gode ledere ser etter muligheter også i krisetider.
Og én av disse er anledningen som byr seg både for både Stephen Meinich-Bache og alle andre akkurat nå:
-Vi skal igjen gjøre Norge til vårt nærmeste og viktigste ferieland. 

IMG_20190906_163222_1_.jpeg
Det er så mange fine steder i Norge. Følg bloggen vår for mange gode reisetips i tiden som kommer.Kortreiste opplevelser

-Familien er bosatt like utenfor Oslo og har derfor brukt regionen i nærheten av oss som mål for kortreiste opplevelser i familien og sammen med venner. Det har vært fine reiser rundt om i de tidligere fylkene Vestfold og Østfold. Både til byene og til de mange fine hotellene som ligger ved fjorden. Det er mange gode opplevelser. Men jeg har i for liten grad tenkt over alle de fine reisemålene i Norge som jeg har gått glipp av. Jeg besøkte noen av dem da jeg tjenestegjorde for Sjøforsvaret for 18 år siden. Men det var i andre rammer og andre anledninger.
Nå gleder jeg meg til å bruke og oppleve Norge på en helt ny måte.

Endrer reisevaner

-Koronasituasjonen gjør at vi må endre våre reisevaner. Først og fremst må vi akkurat nå lytte til myndighetens råd om å la være å reise på unødvendige fritidsreiser. Men det kommer tider etter dette. Hvor nordmenn kan reise i eget land. Vi kan reise kortreist i nærområder og nærregionene. Og vi kan reise til andre fylker og andre deler av landet. Vi vet knapt hvor heldige vi er som har alt dette vakre rundt oss, sier Meinich-Bache begeistret.  
-Jeg gleder meg veldig til å få reise rundt på kysten av Norge. Og til å oppleve gastronomien vi har i Norge. Fantastiske råvarer og gode kokker. Jeg gleder meg allerede.  
Jeg rakk å besøke noen av stedene våre i Classic Norway Hotels før koronaen stanset reiseaktiviteten.
Og jeg fikk oppleve de mange små øyeblikkene som skaper de store minnene. Som opplevelsen det var å rusle rundt på det stille fiskeværet Ona på Romsdalskysten, to øyer med bare ni fastboende. Ona Fyr er for mange gjennom bøker og fjernsyn, men det et sted de færreste i Norge har besøkt.
Mens havørna seilte over hodet på oss og fiskebåtene dro ut for å trekke dagens fangst. Det er sånt som gjør det noe med deg, når man tenker tilbake til livet for 60, 70, ja 100 år siden. For et slit det var, for et arbeide det gjorde og for et samhold de hadde. Fordi de ville og fordi de måtte. 
Vi har en fantastisk historie og et fantastisk land. 

IMG_20200226_122819_Original.jpeg
Fiskeværet Ona har en flere hundre år gammel historie å fortelle

Livet i Norge

-Å reise rundt i Norge gir en anledning til å oppleve det ekte livet i Norge. Det gir oss sjansen til å se endringen i naturen, i byggeskikk, i måten å drive jordbruk på. Vi får se flatbygdene med åser og blåner, og vi ser fjordbygdene med høye fjell som stuper ned i sjøen. Vi får oppleve dyrelivet på nært hold. Vi må ta vare på denne anledningen. For, denne sjansen til å reise i eget land, mens landet igjen vender tilbake til det normale – uansett når dette måtte skje – den må du ikke la gå fra deg.
Kanskje dette er anledningen du skal bruke til å reise til Nord-Norge for første gang? Eller til å oppleve fjordlyset på Vestlandet?  
Eller å sitte ute på trappa på hotellet på Sørlandet en tidlig morgen, mens sola varmer.

IMG_4661 3.jpeg
Hva med vakre opplevelser på Sørlandet?

Og å benytte sjansen til en liten tidsreise sammen med noen vi er glade i. Ta en kikk på vår sommerkampanje «Sommerløftet». Kanskje finner du en rimelig ferieløsning som passer for dere akkurat her. 

I Classic Norway Hotels har vi 18 unike og helt ulike hotell. Fra ærverdige Refsnes Gods på Jeløya ved Moss, hvor du kjenner stemningen fra en svunnen tid med storhetstid og luksus, til Reine Rorbuer i Lofoten hvor hardt arbeide, vinterfisket, tørrfisk, armod og glede gikk hånd-i-hånd.

Å samle minner

-Jeg gleder meg veldig til å bruke denne enestående sjansen til å bli kjent både i nærområder og i fjernere deler av Norge. Å dra på bilferie er nesten blitt en glemt ferieform. Kanskje vi kan gi den en renessanse. Pakk bilen og dra ut på ekspedisjonstur i Norge. Å ta med barna på fisketur, på telttur, på sykkeltur, alt det vi ikke hadde tid til, eller skulle gjøre en gang i fremtiden. Den fremtiden er kanskje like foran oss. La oss benytte sjansen til å plukke småkrabber, markblomster, skjell og runde steiner. Til å samle minner og små suvenirer. De vakreste minnene skapes av familien og venner i fellesskap. 

Se opp for naturblindhet

-Vi er så vant til fin natur og gode opplevelser i Norge at vi på mange måter er blitt «naturblinde». Nå skal jeg benytte anledningen til å gjenoppleve mitt eget land. For det var nettopp på en reise i Norge at jeg fikk opplevelsen som skulle forme det som skulle bli min yrkesmessige interesse for hotell. Jeg fikk være med min historieinteresserte mor på en reise med det lokale historielaget til vakre Farsund Fjordhotell. Forventningene og spenningen ved å komme inn i resepsjonen, å møte ansatte i uniform, spise rekecocktail, pepperbiff og bananasplit. Dét gjorde noe med en liten gutt. Og jeg har aldri glemt det. Jeg har en drøm om at andre skal få oppleve slike øyeblikk. Denne spenningen når man trår inn i hotellet for første gang, den lille luksusen som venter, mottagelsen og gjestfriheten, fortsetter Meinich-Bache.

IMG_5113 2.jpeg
Reis sakte, få med deg de fine opplevelsene ved veien


Du vil ikke angre på dette

-La oss fylle reiseåret 2020 -Vi kommer til å se tilbake på 2020 som det store annerledesåret på så mang måter. Det kan også være året da vi gjenoppdaget Norge som ferieland. Sommeren kan bli det store vendepunktet for mange. Det gjelder å benytte muligheten. La oss fylle 2020 med så mye av det gode som vi bare klarer, sier Stephen Meinich-Bache og avslutter: 
- Vi kommer ikke til å angre på alle de fine reisene vi tar i Norge. Men vi kan kanskje kommer til å angre på de vi aldri dro på...