-Derfor skal du booke direkte når du bestiller hotellrom

15.05.2020
Av: Classic Norway Hotels

Den smarte måten som gjør at Norgesferien din blir enda bedre

Tusenvis av nordmenn gleder seg nå til å oppleve det Norge har å by på i de deilige sommerukene som er like om hjørnet. Noen gjør det for første gang. Andre er erfarne turister i eget land. Men booker du overnatting på den smarte måten slik at alle pengene du betaler går til overnattingsbedriften? Eller velger du en løsning som gjør at en stor del av pengene dine forsvinner ut av landet?

IMG_4711.jpeg
Det smarteste du kan gjøre er å bestille hotellovernattingen direkte fra hotellet ellet hotellkjedens hjemmeside

Derfor skal du booke direkte

-Ved å booke rom, hytte, rorbu eller leilighet direkte hos utleiestedet vil pengene dine bidra til et flere ansatte, høyere servicenivå, bedre produkt, flere tilbud og bedre verdiskaping for lokalsamfunnet. Ved å bestille via eksterne bookingsider ender i dag 20-30 prosent av det du betaler hos de utenlandske bookingselskapene samtidig som disse ikke betaler skatt i Norge, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.
- Ved å bestille direkte hos overnattingsstedet vil du oppnå minst like rimelig pris som via en ekstern bookingside, ofte enda billigere. Du får også større mulighet til å oppnå oppgradert rom enten gratis eller for en lav pris. Og overnattingsstedet får anledning til å gi deg en god opplevelse, sier Stephen Meinich-Bache.

Derfor er det slik

-Hvorfor bruker hotellene disse bookingsidene dersom det er lite lønnsomt for overnattingsbedriften? -Mange har ikke noe reelt valg. Bookingselskapene har over noen år bygd seg opp til å bli å bli internasjonale milliardkonsern med enorm markedsføringskraft. De kjøper de beste plassene og mest synlige sidene på internett. Dersom hotellet ikke gir fra seg 20-30 prosent av inntektene til ender man opp som en usynlig utleieaktør langt utenfor de sidene gjestene klarer å finne når de skal bestille. Derfor føler mange seg tvunget til å være med på de utenlandskeide bookingsidenes, fortsetter Meinich-Bache.

2020-0416-Stephen Meinich-Bache-_1CO3981.jpg

Bedre service

-Det er veldig bra at mange nordmenn i år skal feriere i eget land og at gjestene booker overnattingene direkte. Det er like enkelt og veldig mye smartere. Dermed har gjesten et kundeforhold direkte med overnattingsstedet og ikke til et annet selskap. Ved å booke direkte kan vi enklere ha en god dialog med gjestene og sørge for å gi dem god service dersom de har spesielle ønsker, spørsmål eller behov, fortsetter han. 

Ny nordisk bookingkanal

- I dag er det mange hotell og overnattingsbedrifter som får halvparten av sine bestillinger gjennom bookingsider. Og for hver tusenlapp gjesten betaler går 200-250 kroner til bookingselskapet. Milliardbeløp ender i utenlandske bookingselskap uten å bli beskattet i Norge.  Derfor ønsker vi nå et politisk engasjement for å opprette en felles bransje-eid nordisk bookingkanal. Vi trenger politisk vilje til å bidra med oppstartsmidler som vil bli tilbakebetalt ved at selskapet betaler skatt i Norge og de nordiske landene. Dette vil bidra til et bedre norske reiselivsopplevelser, et mer bærekraftig reiseliv. Det er akkurat det vi trenger nå og i tiden som kommer. For at dette skal fungere må også bransjen kjenne sin besøkelsestid og være med på denne satsingen, til felles beste for næringen, avslutter Stephen Meinich-Bache.