7 gode grunner til å legge ferien til østsida av Oslofjorden

Dette er så fine steder at de ikke kan beskrives med ord. Besøk dem selv.

22.05.2020
Av: Classic Norway Hotels

Slik kan du få sommerens fineste ferie der altfor mange bare kjører forbi

Mange mener at østsida av Oslofjorden og den sørøstlige delen av nye Viken fylke (Østfold og Akershus) er det mest undervurderte reisemålet i Norge. Vi er enige og nå skal vi vise deg hvorfor. Det vil si, det er umulig å beskrive med ord og bilder. Dere må dra hit for å se selv.

Opplevelsene står i kø. Men det gjør sjelden køen av turister. For Østfoldregionen er stedet for deg som vi ha noen sjeldne perler for deg selv, mens du kan treffe andre glade turister dersom du oppsøkes dem. Vi har plass til alle.

Tusenfryd

49551992576_bc60fe334c_c.jpg

Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd, ligger ved E6 like sør for grensen til Oslo på vei sørover mot svenskegrensa og inn i regionen vi nå tar deg med. En fin start for alle familier - og for voksne som liker at det kiler i magen. Parken er klar for som 32.sesong og har opplevelser og aktiviteter for hele familien. Man kan kjøpe man i parken, eller ha med egen piknik-kurv. Tusenfryd er familieparken som startet som en liten dyrepark og som har vokst til en familieattraksjon i toppklasse. Parken sesongåpner 13. juni 2020.   Dere leser mer om parken og åpningstider her.

En rusletur i Drøbak

I 2006 fikk den tidligere kjøpstaden Drøbak bystatus. Og for besøkende vil en rusletur i byen føles som en reise tilbake i tid.  I trange smågater, lave hus i sørlandsstil med blomsterhager og med flott utsikt over Oslofjorden og Drøbaksundet er en sommerdag i Drøbak som en liten drøm. Legg gjerne en tur innom Akvariet i Drøbak, og for dem som allerede lengter etter jul: stikk innom det helårsåpne Tregaarden julehus. På fine sommerdager er badeparken i Drøbak et utmerket utfluktsmål. Les mer om herlige Drøbak her.

Gamlebyen i Fredrikstad

GamlebyenFredrikstad FotoWalterSchøffthaler-kopi.jpg

Fredrikstad ble grunnlagt allerede i 1567 og er der den ligger ved Glommas utløp en helt spesiell havneby i Norge. Langs bryggene er det et yrende liv på varme sommerdager. En rusletur i gamlebyen, gjerne med en stopp ved en av kafeene når kroppen vil ha noe vått eller tørt. Gamlebyen er en opplevelsesrik severdighet og er Nordens eneste bevarte festningsby. En rekke bygninger fra 1700-tallet er fortsatt inntakt. Her er militære bygninger, det gamle slaveriet fra 1731 (fengsel til 1829), rådhuset fra 1784, kirken fra 1779 (restaurert i 1966) og flere håndverks- og handelsgårder. Les mer om gamlebyen her.

Hvalerøyene

SkjærhaldenFiskemottak.jpg

Det er nesten ikke mulig å anbefale en reise i denne delen av vakre Norge uten å ta med en tur til Hvaler. Skjærgårdsparadiset består av hele 833 øyer, holmer og skjær. Dere merker det allerede på vei ut til Hvalerøyene, når dere kjører over den vakre Puttsund bro, som regnes om inngangsporten til Hvaler. Dere har det vakreste i vente. Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy, Kirkøy, Herføl, Lauer og Nordre og Søndre Sandøy. Det er som en sørlandsidyll på Østlandet. Bli gjerne med på øyhopping på Hvaler. Les mer om Hvalerøyene her.

Industrimuseet i Moss

Byen Moss har gjennomgått en stor forandring – fra en tradisjonell industriby til en fin turistby. Mange som besøker Moss  benytter sjansen til å padle kajakk eller kano på Vansjø som er en av Norges største innsjøer. Andre foretrekker en tur i sentrum og langs kanalen som skiller Jeløya fra Fastlands-Moss. Vi foreslår i tillegg en tur til

Moss by- og industrimuseum som samler, bevarer og dokumenterer Moss bys sosiale, arkitektoniske og industrielle historie, med vekt på tidsskiftene i det 20. århundre. Her finner du kanskje gjenstander som du kjenner igjen fra din egen barndom? Les mer om museet her.

Refsnes Gods

Refsnes-Vinkjeller-LowRes-61-Crop-__Classic Norway-Christer Olsen.jpeg

På Jeløya ved Moss, ligger vakre Hotel Refsnes Gods. I over 250 år har godset tatt imot gjester, og på godset er i det i dag en unik kunstsamling med over 400 kunstverk skap av rundt 90 ulike kunstnere. Å vandre i gangene her er som å rusle rundt i et stort kunstgalleri. I Restaurant Munch finner der selvsagt ekte kunstverk av Edvard Munch. I tillegg kan gjestene nyte godt av en av Norges største vinkjellere med flere tusen flasker lagret. Her kan dere være med på vinsmaking og vinkurs. Fra hotellet kan man rusle ned den vakre grusgangen mot sjøen, for et morgenbad eller kanskje for et svalende bad i solnedgangen en sen sommerkveld. Eller kanskje dere skal leie en kajakk og prøve en tur ut på fjorden.
Du kan lese mer om hotellet her.

Hvitsten

Vakre Hvitsten er et lite tettsted i Vestby kommune. Stedet hadde bystatus helt frem til 1954 og kommunesammenslåingen og ligger ved Oslofjorden, midt mellom Drøbak og Son. Her finner dere to populære badestrender, Hvitsten strand med Sjøbodene og Emmerstadbukta som ligger et par kilometer sør for sentrum. Og Hvitsten har i århundrer samlet anerkjente kunstnere som Kristian Krogh, Hans Jæger og Lassondøtrene Oda og Bokken. Her var også Edvard Munch, mens Theodor fant han inspirasjon til «Nøkken» i Haugertjernet.
Edvard Munch kjøpte Nedre Ramme som sommerbolig og atlier i 1910. Her malte han flere av sine kjente bilder. Munch eide Nedre Ramme frem til sin død i 1944. Ta en tur på kulturstien på Nedre Ramme - «I Munchs fotspor» hvor du vil finne informasjon om Munchs liv og virke i Hvitsten. Det er plassert ut 8 skilt med bilder og fotografier som viser Munchs kunst der de hører hjemme i terrenget. I Hvitsten ferdigstilles nå Ramme Fjordhotell som blir et av Norges vakreste hotell. Les mer om det her