Bli med på øyhopping på Romsdalskysten - den vakreste rundreisen

Og nå er deler av denne turen er helt gratis

02.08.2020
Av: Classic Norway Hotels

Nordvestlandet venter med en av sensommerens uforglemmelige turer

Ordet øyhopping får noen til å tenke på Hellas. Vi tenker på noe som er enda finere: En uforglemmelig tur på Romsdalskysten, og en av de mest fabelaktige rundturene dere kan oppleve i Norge. 

Skjermbilde 2020-08-02 kl. 19.33.03.png
Sensommeren står for døren. Og her er et nytt reisetips

Sensommerperioden er den aller beste for fantastiske opplevelser på Nordvestlandet. Det er god plass, det er billigere enn på hektiske sommeruker. Og dette er den perioden av året da været gjerne er på det aller varmeste og vakreste.

Mange velger å starte denne fantastiske rundturen på sykkel (kan også foretas med bil eller MC) med et besøk på Molde Fjordstuer, det sjarmerende hotellet som ligger helt ved fjorden i Rosenes by. Hotellet ligger ved bryggekanten og hit kommer fiskere med dagens fangst som serveres i restauranten på Fjordstuene.

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 20.47.38.png
Start gjerne turen ved Molde Fjordstuer

Turen går vestover   

Turen fra Molde går vestover på riksvei 662 til Mordalsvågen fergekai. Ferga går over til riksvei 668 Solholmen på Otrøya hvor dere kan velge om dere vil sykle på sørsida eller nordsida av øya. Begge deler fører til Midsund sentrum, og videre på rv 668 over Midøya til fergeleiet på øya Dryna. Her tar dere ferga til Myklebust på Harøya. Her kan dere enten sykle nordover på fylkesvei 210 som går på østsida av øya, eller velge fylkesvei 207 som går på vestsida. Begge deler fører dere til Steinshamn og på fv videre over Finnøybrua til Finnøya.

IMG_20200801_095716.jpg

Finnøy Havstuer

Her er det klar for turens neste overnatting, på Finnøy Havstuer. Ved havstuene ligger også badelandet «Håp i Havet», for dem som vil bade eller trene innendørs. Men vi forslår like gjerne et bad fra de små og vakre badestrendene like øst for havstuene. 

Skjermbilde 2020-08-02 kl. 19.35.05.png
Små og fine badestrender ved havet. Du finner dem her ved Finnøy Havstuer og en rekke andre steder på turen.

Ved Finnøy Havstuer serverer restauranten de lekreste retter med råvarer fra havet eller fra villsauene som beiter på øyene ytterst i havet. Våre kokker vet hvordan de skaper de mest smakfulle rettene til gjester som vil ha det aller beste.
Livet ved Finnøy havstuer er perfekt for dem som vil nyte det virkelig gode liv ved kysten.
En morgenkaffe på bryggekanten mens fugler som måker, terne, ender eller skarv jakter på småfisk like utenfor, er en perfekt start på dagen.
Og Finnøya og Harøya er vakre øyer for oppdagelsesturer i området. De ansatte på Finnøy Havstuer deler gjerne sine beste tips for naturopplevelser i verdensklasse.

Skjermbilde 2020-08-02 kl. 19.42.23.png
Finnøy, vakre solnedganger og badelandet «Håp i havet» venter på sensommergjestene

Sandøya

Vakre Finnøy Havstuer ligger like ved fergeleiet og herfra går reisen til flere ulike reisemål i regionen. 

Skjermbilde 2020-08-02 kl. 19.38.35.png
Mange «glemmer» å ta en rundtur på Sandøya. Men her finner dere vakker natur, historie og hyggelig fastboende.

Dere kan enten velge å ta ferga over til naboøya Sandøya og ta en oppdagelsestur her langs fv 211. Mange glemmer nemlig å ta med Sandøya på sin øyhoppingsrunde, fordi de vil videre direkte til Ona. Vi kommer selvsagt tilbake til opplevelsene på Ona. Men gå først i land på Sandøya, og besøk gjerne kirka og ta turen til den fantastiske sandstranda på øya. Ta dere god tid, og slå gjerne av en prat med de fastboende.

Ona venter

Skjermbilde 2020-07-03 kl. 14.31.44.png
Ta gjerne med sykkelen til Ona

Etter rundturen på Sandøya kan dere ta turen videre til Ona og fv 212, hvor vi gjerne anbefaler en overnatting på Ona Havstuer. Her kan dere gjerne leie en av de topp moderne fem leilighetene, og i sommersesongen er også restauranten åpen. Ellers er det lagt til rette for selvhushold. Uansett er det lille vakre fiskeværet Ona et besøk verd. Ta sykkelturen over til Husøya hvor dere finner gravstedet, den flotte badestranda og hvor Romsdalsmuseet har ansvaret for Steffågarden.

 En tur opp til Ona fyr er selvsagt obligatorisk. Og mange legger turen innom keramikerne på øya eller den kombinerte strikkebutikken, kafeen og kiosken ved fergekaia.

Turen videre

Det er mange som overnatter ved Finnøy Havstuer som tar turen til Sandøya og/eller Ona som en dagstur og drar tilbake til Finnøya for middag i restauranten og en ny overnatting her. 

IMG_4240.jpg
Finnøy havstuer er et perfekt utgangspunkt for sykkelturer og øyhopping på Romsdalskysten

Et annet alternativ er en overnatting (eller flere) på Ona Havstuer og deretter ta ferga via Finnøya (uten å gå av ferga denne gangen) og derfra videre tilbake til Småge hvor dere kommer til fylkesvei 216. Sykkelturen går over øya Gossen og til ferjeleiet på Aukra, hvor ferga fører dere over til Hollingsholm på fastlandet. Følg riksvei 662 tilbake til Molde og la gjerne den fantastiske rundturen avsluttes med en herlig middag ved Molde Fjordstuer.

PS: Å ta ferger er gratis for personer og sykler. Dersom dere tar med MC eller bil må dere betale for kjøretøyet. Mens passasjerer reiser gratis.
Husk at det også går an å ta denne turen motsatt vei av den vi forslår her.

Her kan du lese flere reisetips om reiser i denne vake delen av landet:
Gode opplevelser ved Finnøy Havstuer.

Tre opplevelser på rekke og rad på Nordvestlandet.

7 gode grunner til å besøke Ona.