Grand Hotell Bellevue blir Classic Norway-hotell

Skriver reiselivshistorie for fremtiden

13.10.2020
Av: Classic Norway Hotels

Her skal du få oppleve nye magiske øyeblikk

Ærverdige Grand Hotel Bellevue i Åndalsnes blir nytt tilskudd til Classic Norway Hotels. Dette er klart etter at Classic Norway Hotels og Romsdalen AS sammen kjøper hotellet i reiselivskommunen Rauma i Møre og Romsdal.
– Dette er et godt hotell med spektakulær beliggenhet, like ved foten av den populære Romsdalseggen. Og nå skal vi gjøre vårt for å løfte helhetsopplevelsen ytterligere, sier Stephen Meinich-Bache i Classic Norway.

IMG_5651.jpeg
Ola-Elias Åndal fortsetter som hotellsjef ved Grand Hotel Bellevue

.

Lang hotellhistorie

Gjennom nesten 150 år har Åndalsnes vært et knutepunkt for turismen i Romsdalen. Og i mer enn 170 år har reisende dratt til fjellkommunen på nordvestlandet for å få det beste av fjell, fjord og ikke minst laksefiske.
 Grand Hotel Bellevue har har tatt i mot overnattingsgjester siden 1890, og nå er hotellet kjøpt som et joint venture mellom Classic Norway Hotels og Romsdalen AS. Sistnevnte selskap er eid av Norwegian Travel Company.

- Da vi etablerte Classic Norway Hotels for nesten 20 år siden, var det med mål om samle unike hoteller rundt om i Norge hvor blant annet kvalitet, særegenhet og samspill med naturen var nøkkelelementer. Grand Hotel Bellevue passer således perfekt i porteføljen og har fantastisk utsikt, nesten 130 års tidvis dramatisk historie og er en institusjon i Romsdalens turisme, sier Erik Berg, deleier og grunnlegger av Classic Norway Hotels.  

Store planer

Både Classic Norway Hotels og Norwegian Travel Company er ledende reiselivsaktører i regionen og sammen har de betydelige planer for utvikling av destinasjonens besøkslivsnæring.
Med slagordet Verdens beste kommune for naturglade mennesker, og en tydelig bærekraftvisjon er Rauma og Åndalsnes en av de mest spennende reiselivsdestinasjonene i Norge. Regionen omtales også som «det nye Lofoten».
Også flere store filmproduksjoner er også lagt til Åndalsnes de siste tiden. Og blant disse er opptak til «Mission Impossible» 7 og 8 med Tom Cruise, «Burning 3» og Black Widow med Scarlett Johansson som alle vil være med på å gjøre Åndalsnes mer kjent.
Og det er ingen tvil om at TV-serien «Kompani Lauritzen» har bidratt til å trekke mange fjellglade mennesker til regionen allerede.

IMG_20201007_145208.jpg
Grand Hotel Bellevue (th i bildet) ligger svært sentralt til i Åndalsnes

-

- Norwegian Travel Company har som målsetting å utvikle Åndalsnes og Romsdalen til å bli en anerkjent reiselivsdestinasjon både nasjonalt og internasjonalt. Vi er allerede godt i gang med bygging av Romsdalsgondolen og vil også utvikle et bredt aktivitetstilbud i området, sier Terje Hatlen-Stokke i Norwegian Travel Company.

Hatlen-Stokke får støtte av Pål R. Amundsen som er  administrerende direktør i Romsdalen AS.

- Med oppkjøpet av Grand Hotel Bellevue faller en av flere viktige brikker på plass for å utvikle Romsdalen som en helårsdestinasjon. Nå kan vi raskt starte med å selge fantastiske opplevelsespakker med overnatting til det norske markedet, sier han.

IMG_5645.jpeg
Hotellet ligger perfekt til, ved foten av Romsdalseggen - og den nye Romsdalsgondolen som bygges i disse dager.

.

God utvikling

Classic Norway Hotels har siden starten for om lagt 20 år sidenskrevet hotellhistorie i Norge. Selskapet bygget har nå i alt 19 hoteller fra Sørlandet i sør til Lofoten i nord. I tillegg har kjeden to nye hotell under utvikling.

- Vi har et uttalt mål om videre vekst, og er i en posisjon hvor vi har anledning til å bruke tid for å finne de hotellene som passer vår profil best. Og det er utvilsomt mange interessante hoteller i Norge, sier administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Grand Hotel Bellevue står godt til Classic Norway Hotels eksisterende hoteller, men Meinich-Bache spår større bredde i porteføljen fremover.

- Vår siste signering passer perfekt i porteføljen vår med tanke på spektakulær beliggenhet, samspillet med naturen, størrelse, og kvalitet. I tiden fremover kan det godt være vi også vil vokse med hoteller som skiller seg ut fra vårt eksisterende tilbud - både med tanke på størrelse og beliggenhet, sier Meinich-Bache.   

Grand Hotel Bellevue

Bygget: 1890, men brant i 1940 for så å bli gjenreist
Renovert: Sist gang i 2015, men så sent som i fjor ble en ny restaurant bygget
Beliggenhet: Ved foten til Romsdalseggen med utsikt over de majestetiske romsdalstindene
Antall rom: 86
Fasiliteter: Spisesaler, a la carte restaurant, bar, sauna, kurs- og konferanseavdeling og egen parkeringsplass med gratis parkering.

Les mer om hotellet her.

Classic Norway Hotels

Classic Norway Hotels er en hotellkjede som består av noen av Norges mest sjarmerende hotell og rorbuer. Til tross for at hotellene i Classic Norway har individuelle særpreg og karakter, vil du finne flere fellestrekk som «personlig vertskap», «kvalitetsbevisst» og «skreddersøm» skal bidra til at vi skal kunne begeistre gjestene. Hotellene og de ansatte bidrar til å skape magiske øyeblikk for gjestene. 
Les mer om Classic Norway Hotels her - og følg oss gjerne på vår reiseblogg her.

IMG_5648.jpeg
A la carteresturanten på Grand Hotel Bellevue kan friste med denne fabelaktige «utsikten» til Romsdalsattraksjoner.

.

Norwegian Travel Company

Norwegian Travel Company eier og drifter spektakulære produkter innenfor aktivitetsturisme gjennom selskapene Arctic Travel Company AS og Romsdalen AS. Selskapet har som målsetting å konsolidere og utvikle aktivitetsbasert turisme i Nord-Norge og på Nord-Vestlandet.