Norgesferie: 7 gode grunner til å dra til Finnøy i sommer

Dra til sjøs, for noen fantastiske opplevelser

12.07.2020
Av: Classic Norway Hotels

Det beste av havet, maten og opplevelsene. Dere finner dem her

Omkranset av store og små holmer og skjær ligger vakre Finnøy ytterst på Romsdalskysten. Finnøy ble ikke bebodd før 1864, da ekteparet Oline og Nils Olsen flyttet fra naboøya Sandøy og til Finnøy. På Finnøy vokste det etterhvert frem et levende kystsamfunn og i det som tidligere var fiskemottak og handelssted er det i dag et populært og ettertraktet overnattingssted, restaurant og gode opplevelser. Og det er i disse lokalene, som tidligere ble brukt til sildesalting, klippfiskproduksjon og skipshandel at dere i dag finner vakre Finnøy Havstuer

Skjermbilde 2020-07-12 kl. 10.57.43.png
Ta turen til det ytterst av vakre Romsdalskysten - opplev Finnøy Havstuer

Reisen – en rundtur

Reisen til Finnøy kan skje på flere måter. Dere kan komme i med ferge fra Småge på Gossen (det er mulig å sette igjen bilen på Småge fergekai) eller med ferge og bil/sykkel fra Brattvåg/Fjørtofta. Mange kommer også med egen båt, siden Finnøy har en av de fineste gjestehavnene i Norge. Gjestehavna ligger like ved Finnøy Havstuer. Det er mulig å gjøre turen til en rundreise ved å komme fra Småge og ta turen videre fra Finnøy i retning mot Fjørtofta. Vi anbefaler selvsagt også en tur ut til Ona når dere er på disse kanter. Les mer om Ona her

Håp i havet

Skjermbilde 2020-07-12 kl. 10.45.44.png
Er dette Norges fineste beliggenhet for et badeanlegg?

Finnøy har mange fine bademuligheter for dem som vil prøve en dukkert i det friske sjøvannet. Men for dem som vil ha en mer temperert badeopplevelse kan vi anbefale et besøk i badeanlegget Håp i Havet. Med fantastisk utsikt mot storhavet kan man nyte innendørs badegleder i gode og moderne omgivelser. Les mer om det her.   

Motormuseet

Gründermiljøet på Finnøy var sentralt i arbeidet med å utvikle de første båtmotorene til fiskebåter her i landet. I århundrer hadde fiskerne i Norge måtte ro til og fra Lofotfisket, men motorer fra Finnøy åpnet en helt ny hverdag for mange norske fiskere. Nå står noen av motorene utstilt i det lille motormuseet i servicebygget ved gjestehavna. Les mer om det her

God mat og drikke

Skjermbilde 2020-07-12 kl. 10.37.35.png
Kos dere med god mat - gjerne rett fra havet

Restauranten Finnøy Sjøhus åpnet dørene første gangen 13. juni 1992. Og i løpet av de snart 30 årene har gått har spisestedet utviklet seg til å bli en av de mest populære sjømatrestaurantene på Nordvestlandet. Og med den unike beliggenheten på kaikanten får gjestene raskt den gode følelsen av en reise i norsk historie og tradisjon. Les mer om restauranten og det gode mattilbudet her.

Akevitt

Skjermbilde 2020-07-12 kl. 10.35.50.png
Akevittbutikken er en opplevelse

Akevitt er en viktig del av norsk mat- og drikkekultur. Og Finnøy Havstuer ønsker å være formidler av denne tradisjonsrike kulturen og historie. Og her finner dere også akevittbutikken som ikke er en butikk i vanlig forstand, men et «event» og en opplevelse som stedet tilbyr gjestene. Her blir det akevittsmaking og historiefortelling. Finnøy Havstuer er godkjent som autorisert akevittserveringssted av Norske Akevitters Venner. Classic Norway-hotellene har naturligvis egne akevitter for servering, og i akevittbutikken finner dere verdens største samling av norske akevitter. Les mer om dette her.

Overnatting på Finnøy Havstuer

Skjermbilde 2020-07-12 kl. 10.33.09.png
Velkommen til en god natt på Finnøy havstuer

Hotellet har 50 hotellrom fordelt på 2 bygg. Rommene har fin utsikt til hav og havn og Havstuene har store dobbeltrom samt familierom med loft/ hems utstyrt med deilige dundyner, hotellputer, kaffemaskin og interiøret som er inspirert av omgivelsene og historiske bilder. Ta dere god tid når dere besøker Havstuene slik at dere virkelig får oppleve historien slik den bør fortelles, ved å være en del av den. Dere kan bestille her.

Fjelltur til Harøyburet

Finnøy og naboøya Harøy er perfekt for sykkelturer. Her finner dere ingen bratte bakker, men i stedet veier som slynger seg i det vakre landskapet. Men det er selvsagt mulig med en fin fjelltur for dem som ønsker det. Legg turen til Harøyburet. Harøyburet er et fjell på Harøy. Og med sine 156,2 moh er det det høyeste punktet i den tidligere Sandøy kommune (som nå er en del av Ålesund kommune). Toppen lå på grensen mellom Sunnmøre og Romsdal fogderier. Dermed ble den også riksgrense mellom Sverige og Norge i årene 1658-1660. Les mer om turen her.

Derfor skal dere bestille hotellrom direkte fra hotellene.