Norgesferie: 7 gode grunner til å dra til Henningsvær i sommer

En drømmereise for hjertet, hjernen - og magen.

19.06.2020
Av: Classic Norway Hotels

Noen mener at man ikke har vært i Lofoten før man har opplevd Henningsvær. Prøv selv.

Det er ikke uten grunn at Henningsvær også kalles Nordens Venezia. Norges største fiskevær ligger nemlig spredt på flere øyer som bindes sammen av molo og broer. Om vinteren er det et yrende liv siden fiskere fa hele Norge setter kursen mot fiskefeltene utenfor Henningsvær og leverer fangsten til oppkjøpere på land. Herfra går den videre ut i verden, ettertraktet og etterspurt av mange av verdens beste kjøkken. 

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.42.32.png

Om sommeren kan dere vandre mellom husene, kafeene, restaurantene, hotellene, kunstutstillinger, butikker og selvsagt de fine naturområdene. Velkommen til Henningsvær. Vi skal ta godt i mot dere.

Henningsvær ligger bare 20 km (ca 40 minutter kjøretur) fra Svolvær. Dette tradisjonelle fiskeværet og kystsamfunnet har ca 500 fastboende. På kjøreturen hit er det masse å se og få med seg.
Smale veier og fiskebåter i sentrum, i kombinasjon med små, lokale butikker, restauranter, tørrfiskproduksjon, og en helt unik fotballbane gjør Henningsvær til en idyllisk plass en må få med seg.

Padling

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.35.55.png

Vil dere oppleve vakre Henningsvær fra sjøen? Det finnes mange muligheter. Og den mest naturnære av dem er å være med Kayak Lofoten på en tretimers padletur. Turen starter og slutter ved brygga på Henningsvær Bryggehotell. Deretter tar erfarne guider dere med ut mellom holmer og skjær for å oppleve livet både under og over vannflata. Les mer om dette her.  

Festvågtind

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.34.57.png

Dersom dere vil se Henningsvær «fra lufta» så anbefaler vi en tur til fjellet Festvågtind (541 meter over havet) Det går en bratt, men fin tursti opp til fjellet og utsikten blir bedre og bedre etterhvert som dere kommer opp i høyden. Fra toppen er det en spektakulær panoramautsikt. Beregn 2.5 til 3 timer på turen tur/retur. Les mer om turen her.

Galleribesøk

 De fineste opplevelsene i Lofoten får man utendørs. Men når dere kommer til Henningsvær bør dere også sette av litt tid til noen av galleriene som finnes her. Galleri Lofoten ligger vegg-i-vegg med Henningsvær Bryggehotell. Ta turen inn og bildekunst fra Lofoten, slik mange kjente kunstnere har uttrykt seg. Kaviar Factory er et annet galleri for moderne kunst som har hentet inn kunst fra mange verdenshjørner. Besøk også de mange andre kunstnerne som holder til i Henningsvær. Her finner dere noe for enhver smak. 

Midnattssola

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.42.46.png

Henningsvær om sommeren er en fantastisk opplevelse også på grunn av det spesielle lyset. Vi har midnattssol fra ca 28. mai til 14. juli. Men husk at sommerlyset er spesielt også utenom disse datoene. Ta gjerne en tur ut på svabergene å se sola gå ned mot horisonten, eller under den når midnattssoltiden er over.

Rib-tur til Trollfjorden

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.29.32.png

Ta turen til Svolvær og bli med på RIB-tur til vakre Trollfjorden. Turen går forbi vakre skjær, holmer og øyer og de mest utrolige sommerstedene. På turen får dere gode muligheter til å se havørn på nært hold. Les mer om turen her.

Lofot-spa i Kabelvåg

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.48.43.png

To deilige utendørs badestamper, en herlig badstu, yoga på bryggekanten og muligheter for kaldbad direkte i havet. Dette får dere dersom dere drar en tur til Nyvågar Rorbuhotell i Kabelvåg som ligger bare en liten kjøretur fra Henningsvær (i retning Svolvær). ette som er ekte Lofot-spa på naturens egne premisser - og dere kommer aldri til å glemme det. Det er også mulig å være med på yoga ved hotellet. Les mer om dette her.

God mat og en god natts søvn

Skjermbilde 2020-06-18 kl. 22.45.16.png

Henningsvær Bryggehotell ligger perfekt til med utsikt over hele fiskeværet. Her kan dere få herlige netter hvor dere sovner og våkner til lyden og lukten av sjø. Restauranten serverer alltid mat med kortreiste produkter, gjerne fra havets spiskammers. Og når været er fint så er det en herlig opplevelse å sitte utendørs og nyte livet på sitt aller beste. Fra hotellet er det en kort rusletur til alle andre opplevelser i Henningsvær. Bestill opphold her.

Les mer om våre hotell, rorbuanlegg og sommeropplevelser på vår reiseblogg her.