Norgesferie: 7 gode grunner til å oppleve Atlanterhavsvegen i sommer

Derfor bør du få med deg disse perlene utenfor allfarvei

01.05.2020
Av: Classic Norway Hotels

Jakten på de beste sommerferiestedene er i full gang. Her er fantastiske opplevelser ved den vakre Atlanterhavsvegen.

Her er våre reisetips til deg

Vi hjelper deg selvsagt med gode tips til steder du bør dra i sommer. 
Og her er en av de mest kjente og populære av i alt 18 nasjonale turistveger: Atlanterhavsvegen.

Y24A5395.jpeg

Er du heldig så får du oppleve noen av de vakreste solnedgangene i Norge fra Atlanterhavsvegen. Har du ekstra flaks så får du med deg en storm når Hustadvika er på sitt villeste. Uansett vær, du glemmer aldri noen dager ved Atlanterhavsvegen. Det skal vi sørge før. Mer om det litt senere.

Vegen som vokste

Atlanterhavsvegen finner du mellom Molde og Kristiansund i Møre og Romsdal. Den opprinnelige Atlanterhavsvegen var 8 274 meter lang og ble offisielt åpnet 7. juli 1989. Flere øyer ble bundet sammen ved i alt 8 broer, og sammen med Atlanterhavstunnelen ble det fastlandsforbindelse mellom de to byene på Nordvestlandet. Senere er Atlanterhavsvegen utvidet til omfatte hele den 35 km lange strekningen fra Kårvåg i Averøy kommune til fiskeværet Bud i Hustadvika kommune. 

Drømmeturen

 Den briske avisa «The Guardian» kåret Atlanterhavsvegen til en av verdens fineste bilturer. Og det forstår vi godt. Med en perlerad av fjelltopper på den ene siden og hundrevis av øyer, holmer og skjær og vakre men dramatiske Hustadvika på den andre. Og her finner du opplevelser fra aller øverste hylle. Ikke rart at James Bond valgte Atlanterhavsvegen som en av sine location til filmen No time to die som trolig har premiere til høsten.
Du kan stoppe på mange av de fine stoppestedene langs vegen, ta frem kikkerten eller fotoapparet. Eller du kan prøve en eller flere av forslagene våre.

Fjelltur

Mange av fjellene du ser fra Atlanterhavsvegen er mulig å nå direkte fra bilen. Stemshesten kanskje det mest kjente fjellet langs bilvegen. Fra toppen av fjellet får du en fantastisk utsikt mot Hustadvika, Atlanterhavet og kystlandskapet fra Sunnmøre i vest og Smøla på Nordmøre i nord.

Det er to stier til vakre Stemshesten (667 m.o.h.). Den ene går fra Rødal på Farstad og tar ca 1,5 time på bratt sti. Den går andre fra Skotten. Herfra er det bilvei opp til skytebanen (skiltet ved vegen). Fra parkeringsplass er det ca 1 times gange til toppen. Fjellrekken har flere topper: Sjurvarden (532 m.o.h.), Skotheimsvarden (548 m.o.h.) og Mælen (769 m.o.h.)

Fra fjellet ser dere også ned på den fantastiske Farstadsanden som er en herlig sandstrand slik du kjenner den fra syden. Området er yndet for turgåere, vindsurfere, kitere og bølgesurfere. 

Y24A7152.jpeg

Fiskeværet Bud

På den vestligste delen av Atlanterhavsvegen finner du det vakre fiskeværet Bud. På 1500-1600-tallet var Bud det største handelsstedet mellom bergen og Trondheim. I dag er det et vakkert lite tettsted med i underkant av 800 innbyggere. I Bud er det anlagt et veldig fin kyststi som tar dere rundt i fiskeværet. Bud var en viktig del av det tyske kystartilleriet under andre verdenskrig. Nå har Romsdalsmuseet overtatt og renovert anlegget. Bli med på besøk under jorda og til Ergan kystfort.

IMG_2605.jpeg

Bjørnsund

Fra Bud går det sommerbåt til det avfolkede fiskeværet Bjørnsund. De siste fastboende forlot øyene i 1968 etter at kommunen ikke ville sikre dem god vann- og strømforsyning men heller stille med erstatningstomter på fastlandet. I dag er det både strøm og vann på Bjørnsund. Og husene på øyene er populære ferieboliger. Det er fint turterreng og mange fine steder å nyte utsikten. Ta med mat og drikke og nyt lunsjen i fantastiske omgivelser før dere tar båten tilbake til Bud.

Midsundtrappene

Fra Bud ser man også til sørover over den flate øya Gossen og til Midsund kommune og til Otrøya hvor det de siste årene er bygget en rekke utrolige trapper til topps på flere av fjelltoppene. Ved hjelp av sherpaer fra Nepal er det laget rene kunstverk av trapper, og den ene av dem - til Rørsethornet - regnes som den lengste sammenhengende steintrappa i Norge med mer enn 2200 trappetrinn. For å komme til Otrøya: Ta ferje fra Mordalsvågen til Solholmen

Skjermbilde 2020-05-01 kl. 18.54.03.png

Håholmen Havstuer

Classic Norway har 18 unike hotell og rorbuanlegg rundt i Norge. Et av de mest populære er Håholmen Havstuer. Eventyreren Ragnar Torseth og kona Kari skapte et eventyrlig sted på fiskeværet som hadde vært i familiens eie i lang tid. Håholmen har en sjarmerende kro, en restaurant som er kjent for høykvalitets lokalmat, herlige rom med deilige senger og et vertskap som lever og ånder for at dere skal få en unik opplevelse. Dere parkerer på gratis parkeringsplass på Geitøya ved Atlanterhavsvegen. Og fra Geitøya går det båt over til øya og hotellanlegget Håholmen (overfarten tar 5-7 minutter). Turen går med vikingskip på sommeren og ellers i året brukes hurtiggående båt. På sommeren er der sommerrute, mens ellers i året henter/bringer vi etter avtale.
På Håholmen kan dere låne robåt for dra ut for å fiske, eller bli med oss på organisert fisketur. Vi vil gjerne skape magiske øyeblikk for dere på Håholmen. Vi har selvsagt gjestehavn med alle fasiliteter. 
For bestilling på Håholmen Havstuer finner du her.

IMG_0124.jpeg

Hustadvika Gjestegård 

Den 23. mars 2019 fulgte millioner av mennesker over hele verden den dramatiske redningsoperasjonen da cruiseskipet MS Viking Sky mistet motorkraften i full storm. Skipet var få meter fra å gå på grunn og dermed også å forårsake det som kunne blitt den største skipskatastrofen i fredstid i Norge. Heldigvis gikk det bra og både alle liv og skipet ble reddet. Fra vårt vakre Hustadvika Gjestegårdkan du se området hvor dramaet pågikk bare noen hundre meter fra hotelldøra. 
På Hustadvika gjestegård har vi heldigvis fokus på roligere, trygge og trivelige opplevelser. Enten dere bor i leilighet eller hytte, spiser i restauranten eller prøver spaanlegget. Tør dere ta et morgenbad i det friske Atlanterhavet? Vi skal ta godt vare på dere.
Hustadvika gjestegård er et utmerket utgangspunkt for sykkelturer. Vi har gode parkeringsforhold. Vi har også egen havn for besøkende som kommer sjøvegen.  
For bestilling på Hustadvika Gjestegård les mer her.

Y24A5404.jpeg

Korsholmen

Korsholmen er naboen til Håholmen og vår foreløpig siste tilvekst i Classic Norway Hotels. Her får dere hele øya for dere selv. Korsholmen har to hus med til sammen 10 senger, stuer, kjøkken og bad i meget høy standard. innredningen er i delikate farger og design. Her finner også badstue, utendørs jaquzzi og kaier. Korsholmen har 10 sengeplasser fordelt på 2 hus . Alle overnattingsrom er innredet med deilig sengetøy. Korsholmen er det perfekte stedet for dem som vil ha opplevelser i særklasse. Det er vertskapet på Håholmen Havstuer som har vertskapsansvaret for Korsholmen, og som gjerne skreddersyr en opplevelse i verdensklasse.
For flere opplysninger og bestilling, les her.

Følg med for flere gode reisetips

Vil du oppleve noen av de andre fine stedene i Norge? Ta en kikk på vår nettside og drøm deg bort. Og best av alt: I år kan drømmen om Norgesferie bli virkelighet.

Og følg med på Classic Norway-Bloggen. Vi kommer med mange gode tips for Norgesferien din fremover.