Norgesferie: 7 gode grunner til å oppleve Geiranger og «The Golden Route» i sommer

Her skaper du minner for livet

08.05.2020
Av: Classic Norway Hotels

Derfor kaller de dette «The Golden Route» - og her er de beste opplevelsene

Hvert år kommer 1 million turister på besøk til den vakre Geirangerregionen. Verdensarvbygda og nærområdet på Nordvestlandet har vært som en magnet for gjester som vil oppleve noe av det fineste Norge kan by på. Og det er her du finner vegen som blir kalt ¢The Golden Route».
Vegen fra Geiranger til Åndalsnes har alt du ønsker deg av en biltur i Norge. Og vi har funnet noen ekstra opplevelser du får med deg på en rundtur av de helt sjeldne.

Hotellet med den magiske utsikten

IMG_0043.jpeg


I år blir cruisepassasjerene og trengselen borte og dermed er det både god plass og helt ren luft som venter deg og dine når du kommer hit. I 1893 åpnet Utsikten Hotel Geiranger for første gang. I dag er det et moderne hotell med en fantastisk historie i veggene og en ubetalelig utsikt over dalen, fjorden og fjellene som venter på gjestene som sjekker inn. Og aller mest heldig er du dersom du kommer med egen bil eller motorsykkel, og på den måten også kan få med seg de fine bygdene og områdene rundt Geiranger. Vi gir deg noen tips om steder du kan besøke og ting du bør oppleve.

IMG_20190906_163222_1_.jpeg

Skageflå

Når dere er i Geiranger så bør dere få med dere den utrolige fjellgarden Skageflå (250 moh). Garden ble fraflyttet i 1906 men er allikevel holdt ved like og er nå blitt en av de populære besøksgårdene langs fjorden. Den enkleste måten å besøke gården på er å bli med sightseeingbåt fra Geiranger og ut fjorden, frem til landgang ved starten av den bratte stien. Her går ferden opp til en av landets vakreste hyllegarder, og noen steder er det så bratt at man har valgt å lage trappetrinn i selve naturen. Fra Skageflå kan dere enten ta turen ned til sjøen og båten tilbake til utgangspunktet. Eller dere kan gå stien høyt oppe over fjorden og tilbake til Homlung i Geiranger. Dette er turen dere kommer til å snakke om i årevis. Les mer om turen her.

Jordbærgleder

Valldal-Fasade-2000x1499-LowRes-DJI_0093-__Classic Norway-Christer Olsen.jpg

Valldal er jordbærparadiset i Møre og Romsdal og ligger ca 30 km fra Geiranger. På turen kjører dere via den spektakulære Ørnevegen. Valldal ligger ved den nasjonale turistveien midt mellom Trollstigen og Geiranger. Turistbygda ligger ca 80 km fra både Ålesund og Molde. Her er klimaet perfekt for dyrking og deilige røde og søte jordbær. Og dermed også for sommerturisme.  Valldal ligger midt mellom reiselivsopplevelsene Trollstigen og turistfavoritten Geiranger. Og på fine soldager er det som om du kommer til en litenlandsby i «syden». Herlige bademuligheter, uterestauranter og hyggelige mennesker. Sjekk inn på vakre Valldal Fjordhotell og føl dere som hjemme, samtidig som vi gir dere ekstra god oppmerksomhet og forpelining.  Og når du kommer inn i hotellet og ser naturen gjennom de store panoramavinduet, da skjønner du raskt hvorfor dere skal bo nettopp her.
Når dere er i Valldal må dere sette av en dag til å oppleve klatreparken Valldal Aktivitetspark. Dette er parken hvor både store og små koser seg i timesvis med lek og utfordringer. Les mer om dette her.

Rafting på Valldøla

Y24A2776.jpeg

Har du sett bilder av rafting og hatt lyst til å prøve? Da er du kommet til den perfekte elva for nybegynnere. Elva Valldøla renner gjennom dalen og Valldal Naturopplevingar tar med seg gjester på den i alt 11 km lange strekningen som brukes til rafting hver sommer. Her går ferden langs fine jordbruksområder, og selvsagt forbi jordbæråkrene, og deretter gjennom morsomme stryk. Raftingguidene sørger for opplæring og at du låner alt du trenger av utstyr. Men et lite tips, selv på varme sommerdager, bruk ullundertøy under våtdrakten. Turen tar i alt fire timer, der ca halvparten av tiden tilbringes på elva. Les mer om opplevelsen her.

 Sommerskitur på Trollstigen

image_3.jpg

I nærmere 50 år ble det tradisjonsrike slalåmrennet Trollstigrennet på fjellet mellom Åndalsnes og Valldal.  Flere av verdens beste alpinister besøkte rennet som ble en attraksjon som ble lagt merke til i hele Norge. I dag er Trollstigrennet historie, men ved den nasjonale turistvegen på veien mot Åndalsnes er det veldig fine muligheter for sommerskiturer i herlig terreng. Ta på deg skiene nede ved vegen og nyt utsikten på vei oppover fjellsiden. Ta lunsjen mens dere nyter den spektakulære utsikten. Og gled deg til å kjøre nedover og tilbake til parkeringen. Les mer om Trollstigen her.

Romsdalseggen

XD0B0275.jpeg

Etter opplevelsene på Trollstigen bør dere benytte anledningen til å gå en av regionens mest populære fjellturer. Romsdalseggen går mellom Vengjesdalen og Åndalsnes sentrum. Den enkleste er å ta bussen fra Åndalsnes og til startpunktet i Vengjesdalen. Derfra går man turen tilbake til Åndalsnes hvor dere har egen bil stående. Dersom dere vil ha en smakebit av Romsdalseggen, uten å gå hele turen så kan dere selv kjøre til Vengjesdalen og gå 20 minutter opp merket sti til Litjefjellet. Nå er dere ved foten av mektige Romsdalshorn(1550 moh) og ser det fantastiske Trollveggmassivet foran dere. Er dere heldige så får dere oppleve basehoppere som kommer stupende ut fra toppen av Romsdalshorn for å lande nede i Romsdalen. Les mer om Romsdalseggen her.  

Sagafjord hotel

iStock-1057319626.jpg

Fra Åndalsnes kjører dere mot Ålesund. Og etter en stopp i jugendbyen går ferden videre mot den lille bygda Sæbø ved Hjørundfjorden. Denne fjorden regnes av mange som vel så vakker som Geiranger fjorden. Og det forstår vi godt. Ved utløpet av Bondalselva finner dere vakre Sagafjord Hotell som er blitt favoritten til mange gjester som leter etter det den helt spesielle opplevelsen som et boutiquehotell kan gi i Norge. Her er det fantastiske muligheter til toppturer både til fots og på ski. Og i området rundt Sagafjord Hotell finner dere flere unike steder å besøke. Hva med et besøk til vakre Trandal hvor dere kan prøve den spesielle husken som er blitt en instagramfavoritt over hele verden.
Etter noen deilige dager ved Sagafjord Hotell kan turen gå videre med ferge over Hjørundfjorden fra Sæbø til Leknes og deretter fv. 655 gjennom Norangsdalen til Hellesylt og derfra med ferge til Geiranger - eller kanskje i stedet sette kursen sørover mot Nordfjord.
Våre neste «7 gode norgesferietips» tar dere med på akkurat den turen. 

Få også med deg disse reisetipsene fra oss:

7 gode grunner til å besøke Atlanterhavsvegen i sommer