Norgesferie: 7 gode grunner til å oppleve Reine i Lofoten

Dette er sommerferien dere aldri kommer til glemme.

12.06.2020
Av: Classic Norway Hotels

Det startet med en drøm. Nå kan det bli virkelighet.

Har du sett et reklamebilde fra Lofoten så er det stor sannsynlighet for at det er tatt fra det vakre fiskeværet Reine. Det lille tettstedet med bare rundt 300 innbyggere er blitt et av de mest populære reisemålene i hele Lofoten. Og det forstår vi godt. I år har dere få en unik sjanse til å oppleve det ekte Reine, med god tid, gode opplevelser, færre turister og de unike naturopplevelsene. Det er menneskene her som gjør Reine til et av de aller hyggeligste stedene å besøke, og nå vil vi gjerne vise dere noe av de vi kan by på.

snorkeling-video-cover.jpg
Bli med på sommerens oppdagelsesreise- over og under vann

Kajakktur med vandring til Bunesstranda

reine-2017-einarengdal-159.jpg

Dette er en enestående naturopplevelse. Dere vil padle gjennom storslått landskap sammen med vår erfarne guide. Ønsker dere å oppleve naturen på nært hold, se fjellene og sjøen, nyte stillheten og få fred i sjelen, så er denne aktiviteten for dere.
For denne turen må værforholdene være stabile og gode og deltakerne bør være i god form da vi på denne turen padler i 1,5 timer hver vei. Det vil også bli gått til fots i ca. 1 time hver vei. Turen starter i Reine, og vi sikter oss inn på den andre siden av Reinefjorden – til stedet Vindstad, hvor vi går i land og sikrer kajakken. En pittoresk fottur, vil ta oss til en av de vakreste strendene i Lofoten – Bunesstranda. Her tar vi en rast, tar bilder, og for den eventyrlystne er det muligheter fir en svømmetur i arktiske farvann eller vandring til Helvetestinden. Deretter går vi tilbake, mens vi nyter det enestående landskapet og lyset. Så padler vi tilbake til Reine.
Les mer om det her.

El-sykkeltur

IMG_3028.JPG

Oppdage lokale perler I nærområdet fra el-sykkel. Dette er kanskje den beste og mest miljøvennlige måten å utforske Lofoten på. Og dere får oppleve naturen og hemmelige skatter på nært hold. Et godt tips er å sykle til fiskeværet Å og besøke Fiskeværsmuseet, eller Tørrfiskmuseet. Etter å sykle til veiens ende til få med seg det vakre utsiktspunkten over Lofotens ende. Alternativt er å sykle østover og besøke fiskevær Sund eller hvite strender i Ramberg, Flakstad eller Ytresand.
Les mer om dette her.

Den beste fiskesuppa

reine-2017-einarengdal-247.jpg

Mange av våre gjester mener at den beste fiskesuppa i Lofoten på serveres i Gammelbua Restaurant i Reine Rorbuer. Fiskesuppa er blitt verdenskjent, og du kan nesten ikke besøke Reine uten å ha prøvd denne. Den serveres både til lunsj 12.00-16.00 og middag 17.00-22.00) og kan nytes både inne i den tradisjonelle gamle restauranten eller ute på midtnattsol-terrassen. Vil dere bestille overnatting i de herlige rorbuene så gjør dere det her.

Midnattssoltur

IMG-20200611-WA0047.jpg

 Bli med på guidet tur til Ryten og Kvalvika. Her får dere gode historier, det beste av naturen, flotte fjell og en herlig badestrand. Alt i en tur. Og vi håper selvsagt på at det blir midnattssol under turen, slik at dere får de aller beste sommerbildene.
Les om Ryten her og Kvalvika her. 

Båttur på fjorden

IMG_0447.jpeg

Drømmer dere om en tur på fjorden, med fabelaktig lokalguiding, de beste historiene og de fineste stedene sett fra sjøen? Da skal dere bli med den tidligere fiskebåten på tur til Moskenesstraumen eller Reinefjorden med Alex og hans fiskeskøyte. Dette er historiefortelling slik vi liker at den skal fortelles. Midt i naturen. 
Les mer om dette her.

Ribtur til Refsvika

Skjermbilde 2020-06-13 kl. 09.42.30.png

Aqua Lofoten arrangerer ribturer fra Reine til Refsvika. Vi bruker selvsagt sertifiserte og erfarne båtførere som kjenner de lokale forholdene. Og selv om dette er en fartsfylt opplevelse, så gjennomføres det naturligvis alltid med trygghet og sikkerhet som det aller viktigste. Les mer om dette her.

Livet under havet

Lofoten_Islands_-Jakobsmussel.jpg

 Det krystallklare vannet er helt perfekt for dem som vil prøve dykking eller snorkling. Vi tar dere med, enten dere er nybegynnere eller erfarne. Å oppleve livet under havet på denne måten er en forglemmelig opplevelse. Bli gjerne med til Balstad og prøv dykking eller snorkling. Les mer om dette her.

Følg med på vår reiseblogg og få de gode reisetipsene her.