Norgesferie: 7 gode grunner til å oppleve vakre Nordfjord i sommer

Bli med høyt og lavt - og oppdag stedene du aldri glemmer

15.05.2020
Av: Classic Norway Hotels

Dersom Norge er et smykkeskrin så er dette juvelen

Slik får dere spennende opplevelser fra bilen, til fots og til sjøs 

Nordfjord er selve toppen av nye Vestland fylke. Og dersom hele Norge er et smykkeskrin med skatter så er Nordfjord den vakre juvelen som mange drømmer om. Når dere først kommer til Nordfjord så må dere få med dere den Gamle Strynefjellsvegen som er en av de 18 nasjonale turistvegen i Norge.

Nordfjord er perfekt for dem som ønsker fine opplevelser fra bilen og for dem som ønsker mer aktive opplevelser. Vi har samlet noen få av de flotte tingene du kan oppleve i Nordfjord. 

IMG_5113 2.jpeg

Surfing i Hoddevika

Et av Norges beste surfeområder ligger ved Stadlandet. Ervika og Hoddevika side ved side. Ervika er ofte den røffeste med de største bølgene. Mens Hoddevika er det perfekte stedet for nybegynnere som vil ha hjelp til grunnleggende teknikk og til å leie nødvendig utstyr. Dersom dere synes bølgesurfing virker for utfordrende så kan SUP (stand up padling), der dere står på padlebrettet og padler med en åre, være et godt alternativ.  I denne regionen kan man også gå på de mest fantastiske fjellturene med storslagen utsikt ned mot de flotte strendene som ligger som en bue mot storhavet. 
Les mer om dette her.

A _53_.jpeg

Stormkikking

Det er knapt nok noen overraskelse for nordmenn at det kan være dårlig vær i Norge. Men visste du at det finnes «dårlig-vær-turer» på Vestlandet? Fenomenet «stormwatching» brer om seg flere steder i Norge, og nå kan du være med på stormkikking på Vestlandet. Stormene kommer tettest årstidene høst, vinter og vår, men kan også oppstå sommerstid.  Ytterst i Sognefjorden, Norges lengste fjord, finner dere vakre Solund som er perfekt for kajakkpadling. Neste stopp er Færøyene eller Island, så nå er dere virkelig langt ut mot havet.  Dere kan se havet og bølgene inne fra hotellrommet eller ute i naturen. Eller – hva med fabelaktige solnedganger hvis uværet holder seg borte? Kanskje dere skal bli med postbåten på en uforglemmelig rundtur.
Les mer om dette her.  

Trivselskogen

Dette er navnet på den flotte skogen og med de fine turområdene i Sandane. Her Den kanskje mest populære rundturen går fra Holvikfossen via Utsikten, Dramuekvila, Kjærlighetsskogen, Solplatået og deretter tilbake til parkeringsplassen. En slik rundtur tar omlag 1 time, men du kan selvsagt nyte turområdet og bruke myke lenger tid om du ønsker det. Området er godt skilte. Sherpaer fra Nepal har laget stien til Holvikfossen. Dette arbeidet er kunstverk og attraksjon i seg selv.
Les mer om Trivselskogen her

IMG_1028.jpeg

Loen Skylift

Toppen av Loen Dra til vakre Loen i Nordfjord.  Her finner dere verdens bratteste taubane, Loen Skylift, som bringer dere fra fjorden og opp på fjellet Hoven 1104 meter over havet. Hvor dere finner både restaurant, bar og grill/kafé.  Og dersom dere ikke synes det kiler nok i magen ved å stå på trygg grunn og kikke utover kanten så er det også muligheter til å bli med på en tur med zipline. Velg mellom 125 meter eller 90 meter lange lufteturer. Her er det virkelig høy adrenalinfaktor.
Les mer om den luftige opplevelsen her.

Kajakk for nybegynnere 

Kayaking79-Olden-6188-NOR-00249.jpg

Er du blant dem som med beundring i blikket har sett kajakkpadlere ta seg lydløst frem mellom holmer og skjær på fine sommerdager. Nå er det din tur. Erfarne instruktører hos Nordfjord Aktiv tar dere gjerne med på et tretimers grunnkurs i havkajakkpadling (de har også todagers kurs for dem som vil lære enda mer). Gloppenfjorden er et perfekt sted å starte for deg som vil lære de elementære tingene som å sjøsette kajakken, padle framover med rett kurs samt å stoppe, svinge kajakken begge veger, gå rundt rundt og komme seg enkelt ut av kajakken, Ilandstigning og enkle ting for trygg padling. 

Les mer om dette her

Y24A2924 2.jpeg

Fiske i Gloppenelva

De engelske lakselordene oppdaget tidlig de fantastiske norske fjordene og elvene som var rike på laks og sjøørret. Og Gloppenelva var ikke noe unntak. I 1904 ble Gloppenelva oppført som en av de beste fiskestedene i Norge i den britiske guideboka «Salmon fishing in Norway».

I dag er det Gloppen Hotell som administrerer fiskerettighetene i Gloppenelva, og dersom du vil prøve fiskelykken så hjelper de dere gjerne. Etter en økt i elva er det perfekt å samles til dagens treretters middag i peisestua i hotellet. Husk også at det finnes mer enn 130 fiskevann med ørret i regionen.
Les mer her.


Gloppen hotell

2019-0728-Gloppen Fasade-HiRes-72-16x9-__Classic Norway-Christer Olsen Photo.jpg

Gloppen hotell sørger for at du får en god natts søvn etter rundturen i Nordfjord. Hotellet har stort fokus på lokalmat og får ferske råvarer fra mer en 15 ulike leverandører som holder til få kilometer fra hotellet. Å komme inn i Gloppen hotell er som å komme inn i del av norsk hotellhistorie som er tatt vare på gjennom stolthet og entusiasme. Her finner dere tidslinjen tilbake til starten i 1929. Ta dere tid til å rusle rundt i stuene for å ta en kikk på samlingen av unike bilder og historier. Og la hotellets kokker og servitører gi dere en perfekt opplevelse fra det norske kjøkken. 

DSC_2158-HDR-Mindre.jpg


Les mer om opplevelsen og booking på hotellet her.

Bonustipset:

Stisykling

20160615-DSC_4140.Middels.jpg

Gloppenregionen og Nordfjord er et av områdene i Norge hvor man har kommet lengst i tilrettelegging for stisykling. Her kan dere enten være med på guidede turer med Aktiv Nordfjord, eller dra ut på tur på egen hånd. Sykkelturene går i de mest fantastiske skogsløypene og oppe på snaufjellet. Her kan dere oppleve toppen av Nordfjord, i dobbel forstand. Har du aldri prøvd stisykling før? Ikke noe problem. Dere kan være med på introduksjonskurs som gir dere store opplevelser.

Les mer om det her

Her kan du lese flere gode anbefalinger for ting å gjøre i Gloppen i sommer.
Les mer om fine opplevelser i Nordfjord her.


Flere reisetips for Norgesferien.

7 gode grunner til å oppleve Atlanterhavsvegen i sommer

7 gode grunner til å oppleve Geiranger og The Golden Route i sommer.