Norgesferie: 7 gode grunner til å reise til Molde i sommer

222 gode grunner på rekke og rad

26.06.2020
Av: Classic Norway Hotels

Den blå byen ved fjorden - kom på besøk og opplev den selv

222 fjelltopper i synsranden, en herlig fjord med bade- og fiskemuligheter, shopping og unike opplevelser. Det handler selvsagt om Molde i Møre og Romsdal. Sommerbyen ved fjorden har herlige opplevelser som venter på dere i Rosenes by.

Den gode utsikten

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 19.43.14.png
Utsikten fra byfjellet Varden.

Molde ligger vakkert til med sin sørvendte utsikt. Og det er nettopp en tur i bymarka, til utsiktspunktene Varden (med sommerrestaurant) (407 moh), Rekneshaugen (kort rusletur fra sentrum og like ved Romsdalsmuseet), og Tusten (673 moh) (med ny klatrepark) som noen av de naturlige stedene å besøke.

Hjertøya og Moldeholmene

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 19.46.22.png
Hjertøya er en av byens populære badesteder og utfartsøyer.

Moldeholmene består av flere totalls små og store holmer og skjær, der alle bortsett fra 2 eies av kommunen og er tilgjengelig med båt. Dersom du vil leie kajakk kan du gjøre dette her. Ellers går det rutebåt til Hjertøya frem til 2. august 2020 fra Reknesmoloen like ved Molde Fjordstuer. Her kan du lese historien om det hemmelige kuppet som reddet Moldeholmene fra å bli eid av private.

Fra fjords til fjells

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 19.49.38.png
Norges lengste sammenhengende steintrapp finner dere på Otrøya vest for Molde.

Vest for Molde sentrum ligger øya Otrøya (i tidligere Midsund kommune). Her har sherpaer fra Nepal de siste årene laget fabelaktige trapper opp på flere av fjelltoppene. Man tar ferge fra Mordalsvågen til Solholmen og kjører på nordsida på øya. Stopp gjerne ved parkeringsplassen ved foten av Rørsethornet og ta turen til topps langs Norges lengste sammenhengende steintrapp. Utsikten på toppen er fabelaktig. 

Øyhopping

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 19.45.19.png
Fiskeværet Ona er en opplevelse dere bør få med dere. Ona Havstuer stiller med overnatting og sommerrestaurant.

Rett vest for Molde ligger også en rekke flere flotte øyer som er verd et sommerbesøk, og det er mulig å være med på øyhopping (gjerne med sykkel) dersom dere tar ferga fra Hollingsholm til Aukra og kjører videre til Småge og tar neste ferge derfra (mulig å parkere bilen her og fortsette turen uten bil). Ferga går mellom holmer og skjær ut til havgapet – til Harøya med Finnøy Havstuer, Sandøya, og Ona med Ona Havstuer. Turen går også forbi Flatflesa flyr hvor det er mulig å være fyrvokter på første klasse ved å leie hele øya for en utrolig opplevelse ute ved havet.

Turistvegene

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 19.56.58.png
Herlige Trollstigen med magisk utsikt.

Molde ligger perfekt til for turer til de to nasjonale turistvegene Atlanterhavsvegen, med Hustadvika Gjestegård og Håholmen Havstuer samt den eksklusive Korsholmen og Trollstigen som fører over fjellet til Valldal Fjordhotell. Vi anbefaler å bruke minst én dag ved hver av de nasjonale turistvegene, for her er det mue å se på og mange flotte opplevelser i vente.

Moldes Trolltunga

Y24A0588.jpeg

Trolltunga er blitt en av de mye besøkte norske naturattraksjonene. Men du kan også finne en minivariant med mye enklere tilgjengelighet dersom du kjører den vakre Aursjøvegen mellom Eikesdalen (helt øst i Molde kommune) og Sunndalsøra. Bomvegen er over 8 mil lang og oppe på fjellet finner dere Aurstupet bare 200 meter fra bilvegen.  Ved Eikesdalsvannet ligger også den vakre Mardalsfossen, som er tilgjengelig via turvei.

Sommernatt ved fjorden

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 20.03.32.png
Molde Fjordstuer er blitt godkjent akevittskjenkested.

Hotel Molde Fjordstuer ligger perfekt plasser helt nede kaikanten og Moldefjorden. Hit kommer lokale fiskere med dagens ferske fangst som tilberedes i restauranten og gjerne serveres ute på terrassen med en fantastisk utsikt over fjord og fjell. Hotellet er et sjarmerende og intimt byhotell som oser av hyggelig atmosfære. Gjennom sommeren arrangeres flere hyggelige konserter ved bryggekanten, og hotellet ligger utmerket til for en rusletur eller shopping i sentrum. Molde har også en nyåpnet sjøfront med hyggelige opplevelser på rekke og rad. Og: Molde Fjordstuer er nettopp blitt autorisert skjenkested for norsk akevitt av Norske Akevitters Venner.

Skjermbilde 2020-06-24 kl. 20.06.48.png
Molde Fjordstuer byr på den beste overnattingen og gode maten - helt ved sjøkanten i Molde.