Norgesferie: 7 gode grunner til å reise til Sørlandet

Det eneste du kommer til å savne er en ferieuke ekstra

29.05.2020
Av: Classic Norway Hotels

Hva skal vi egentlig med syden når vi har Sørlandet?

Varme deilig svaberg mens sola står høyt på himmelen, barnelatter og glede, og en måke som flyr høyt på den blå himmelen. En restaurert tresnekke som tøffer forbi og gir følelse av nostalgi. Alt er klart for herlig dager. Velkommen til Sørlandet, de hvite byene og alle de herlige små perlene i mellom dem.

Mange spør seg: Hva skal vi egentlig med syden når vi har Sørlandet? Det er et godt spørsmål, for dere kommer ikke til å mangle noe som helst når dere besøker Sørlandet neste gang. Kanskje bortsett fra én uke ekstra - til å kose dere enda litt til.
Her er noen av våre tips til hva dere bør få med dere når dere besøker Sørlandet.

Dyreparken

IMG_6767.jpeg
Bli med til Dyreparken utenfor Kristiansand

For barnefamilier er det nesten vanskelig å se for seg en ferie på Sørlandet uten at den også inkluderer favoritten Dyreparken utenfor Kristiansand. Å gå inn i parken er som å komme til en ny verden. Kanskje kan dere se dyrene som dere har sett i tv-serien Dyrepasserne. Eller bli med på mating av dyrene som er et av dagens høydepunkt. Det er mange temabaserte spisesteder i parken, men ta like gjerne med egen mat og drikke. Sett av en hel dag i parken. For første gang setter Dyreparken i år opp kveldsforestillingen «Kaptein Sabeltanns Sjørøvernatt».
Les mer om Dyreparken her.

Arendal

Arendal-Foto-Peder-Austrud-Visit-Sorlandet-VS-00209_500- Foto_Peder_Austrud_jpg.jpg
Øyhopping: Sommerøya Merdø er blitt manges favoritt. Det skjønner vi godt. Foto: Peder Austrud/Visit Sørlandet

En båttur på Sørlandskysten vil garantert komme til å friste mange som legger ferien til denne regionen. Det finnes mange muligheter både for å leie egen båt. Men det er også gode muligheter til å være med på charterreiser eller rutebåt. En god idé er å ta en tur med Skilsøferga rundt Hisøy. Hopp gjerne av på øya Merdø som er badeøya i Raet nasjonalpark. Båten går fra Tyholmen i Arendal.
Les mer om dette her

Grimstad

Restauranter-i-Grimstad-pa-Sorlandet-VS-00324- Foto_Peder_Austrud_JPG.JPG
Få med dere smaken av Grimstad. Foto: Peder Austrud/Visit Sørlandet

Den vakre småbyen med de hvite husene som ligger tett-i-tett i de trange gatene og smugene er som en hel sommerdrøm alene.
Å rusle langs bryggene eller å ta en handletur i sentrum er et godt valg.  Og husk å stoppe for en fersk godbit fra det tradisjonsrike Bergshaven Bakeri & Konditori fra 1907.
Om dere vil dere ut på sjøen: Badebåten Østerøy går fra Torskeholmen kl. 11.00 og 15.00 onsdag, fredag og søndag i juli. Dere kan bli med på hele runden, eller hoppe av på øyene eller holmene som «Badebåden» passerer og bli der til den henter dere igjen på sin neste tur. Billetten til båten også inngang på Sjøfartsmuseet
Les mer om Grimstad her.

Lillesand

Skjermbilde 2020-05-29 kl. 07.22.33.png

Vil dere oppleve en annerledes shopping enn den dere finner i kjedebutikker og kjøpesenter så er Lillesand et godt valg. I de små gamle husene finner dere garantert butikker som dere ikke finner maken til andre steder. Byen ligger skjermet av øyer, holmer og skjær. Men like utenfor går den trafikkerte og vakre Blindleia. Vil dere være med på båttur fra Lillesand så er dette et godt valg: Sightseeingbåten «MB Øya», som går mellom Lillesand og Kristiansand, er en av de få gjenværende rutebåter som fortsatt går i fast rute om sommeren på Sørlandet. Båtturen tar tre timer hver vei. Hvordan var hverdagslivet og husene på Sørlandet på 1800-tallet? Det kan dere finne ut av ved å besøke Carl Knudsen-gaarden i Lillesand, som er en bygning i empirestil fra 1827 og med et unikt inventar fra 1800-tallet.
Les mer om ting å gjøre i Lillesand her

Fevik

Fevik i Grimstad kommune ligger vakkert til mellom Arendal sentrum og Grimstad sentrum. I 1950- og 60-årene var stedet særlig kjent som turiststed, med gode badestrender og overnattingsmuligheter. I Fevik kan man også reise i historien. For I løpet av andre verdenskrig bygget tyskerne over 300 kystbefestninger i Norge. Og på Sandodden i Fevik hadde tyskerne en vaktstyrke for å sikre Strand hotell Fevik som var beslaglagt som rekreasjonssted for tyske offiserer fra Østfronten. Det var også en maskingeværstilling på andre siden ved fyrlykta og to maskingeværstillinger som dekket veisperringene langs hovedveien og piggtrådsperringer rundt hotellet og nede på stranda.  
Les mer om dette her.

Strand Hotel Fevik   

Strand Hotel Fevik-LowRes-Fasade-Video-Sony _10_-__Classic Norway-Christer Olsen Photo.jpg
Strand Hotel Fevik på en av årets mange deilige sommerdager. Foto: Christer Olsen/Classic Norway

I 25 år kom forfatteren Roald Dahl og hans Oscarpris-vinnende kone, Patricia Neal  til Strand Hotel Fevik ved Sørlandskysten. Det var ikke uten grunn.
I dag kan du bo på rommet som den verdensberømte forfatteren hadde som sitt favorittrom, eller hva med en suite med fantastisk utsikt over Blindleia?
Hotellet holder meget høy klasse, og vertskapene har i tiår etter tiår jobbet for å holde uvanlig høy standard når det gjelder både vedlikehold og personlig service.
I dag er dette hotell med alt som et badehotell skal inneholde. Uformell sommerstil, en herlig badestrand rett foran hotellet, en god restaurant og både lyden og lukten av sjø. Dette er Sørlandet og badehotell på sitt beste. Fra hotellet er det en kort kjøretur til sommerbyene Lillesand og Grimstad.
Les mer om hotellet her.

Bryllup

Y24A9967.jpeg

Et bryllup er et av livets største øyeblikk. Og mange velger Sørlandet som arena for sin store dag. Først når virkeligheten overgår fantasien til både brudeparet og gjestene er hotellsjef Anja Beisland ved Strand Hotel Fevik helt fornøyd. Sammen med en håndplukket stab sørger en av Sørlandets fremste bryllupsarrangører for at bruden og brudgommen får en opplevelse for livet. Og går dere i bryllupstanker så skal dere kontakte Strand Hotel Fevik som gjerne arrangerer drømmebryllupet for dere.
Strand Hotel Fevik arrangerer 50-60 bryllup av ulike størrelse hvert år. Noen er riktig store og kostbare, mens andre velger et lite og intimt bryllup. 

-Vi planlegger bryllupet i detalj sammen med det kommende brudeparet og sørger for alt blir like bra som forventet, og enda litt til. I dag har Strand Hotel Fevik over 90 rom, suiter og leiligheter – og ligger perfekt til for bryllup på øverste hylle, sier Anja Beisland.

Forsidefoto: Niels Jørgensen/Visit Sørlandet