Sommergjesten som ville kjøpe hele øya

Slik vil det gamle fiskeværet gi nye kursopplevelser i høst

16.08.2020
Av: Classic Norway Hotels

Den utrolige sommeren på Håholmen

Derfor ble dette en fantastisk drømmesommer for så mange. Og nå er det din tur.

Skjermbilde 2020-08-16 kl. 11.55.17.png
Håholmen er blitt en av manges favorittreisemål. Vi forstår dem godt

Alt lå til rette for en bekymringsfri, flott og spennende sommer på Håholmen Havstuer på Nordvestlandet. Men så kom 12. mars, coronautbruddet – og alt stanset opp. Men bare for en kort periode.
For det endte med tidenes supersommer.
Først litt tilbake til marsm da Håholmen Havstuer valgte stenge dørene for gjestene grunnet covid-19-situasjonen åpnet det samtidig opp for å pusse opp, utvikle, foredle og oppgradere et allerede populært reisemål. Og for vertskapet Hanne Nilsen og Ketil Jentoft kunne ikke timingen vært bedre.
For i juni smalt det igjen. Denne gangen på den gode måten. Bestillingene begynte å strømme inn.Og da stod et oppgradert Håholmen, med sin flere hundre åri gamle historie, klart.

Nye planer reddet sommeren

-Vi skjønte raskt at vi trengte flere ansatte enn vi hadde regnet med på forhånd. Og heldigvis fikk vi rekruttert både erfarne og nye medarbeidere som var klar for en hektisk og morsom sommer, sier Ketil Jentoft.

-Vi hadde lagt en «plan A», men hadde «plan B» i bakhånd. Så viste det seg at vi måtte langt ut i alfabetet for å finne en plan som passet etter bestillingene: Fulle hus nærmest hver eneste dag gjennom sommeren.
Og best av alt, fulle hus på det gamle fiskeværet Håholmen betyr allikevel god plass til alle.

 -Vi har tilrettelagt alt slik at vi tilpasset driften og besøkene til de covid-19-planene som myndighetene har lagt. Både når det gjelder overnatting, menyvalg, frokostservering og aktiviteter. Og dette er gjort med god sikkerhetsmargin. Helse og sikkerhet for våre gjester er viktigere enn alt annet. Håholmen Havstuer består av mer enn 25 ulike bygninger er svært godt tilpasset de smittevernreglene som må følges. Og vi opplever at gjestene har følt seg veldig godt ivaretatt.

Skjermbilde 2020-08-16 kl. 11.58.11.png
Ketil Jentoft fikk hendene fulle med nordmenn som ville oppleve det beste av Nordvestlandet

Drømmesommeren

-Hittil i år har vi en større omsetning enn på samme tid i fjor. Og for de kommende ukene ser det også lyst ut. Vi er veldig fornøyde, sier Ketil Jentoft.
-Vi får nå får inn mange bestillinger til kurs og små møter for høsten og vi har endret flere av lokalene slik at de kan holde kurs og møter i trygge rammer og omgivelser.
Sikkerhet kommer alltid først, forteller Jentoft, som forteller at de nå er klare for å skape magiske øyeblikk for dem som velger kurs, møter og arrangement på øya.
Det dreier seg i første rekke om bestillinger for grupper fra 10 til 25 personer. Og med all moderne teknikk på plass, annet fiberbredbånd, i de historiske bygningene på øya, ligger alt til rette for de aller beste utbyttene av møter og kurs for mindre grupper.
-Vi er klare for å ta imot mange nye gjester i høst.

Ville kjøpe alt

Skjermbilde 2020-08-16 kl. 11.57.09.png
Aktive feriemuligeheter ved Håholmen. Vi hjelper dere gjerne

Et besøk på Håholmen gjør noe med gjestene. Fra de parkerer bilen ved Atlanterhavsvegen og går om bord i båten vår, som tar dem med ut til øya. Hvor det er avslappet stemning og hvor alle gjester trives med å være sammen. Og mange ønsket ikke å reise hjem slik de hadde planlagt, men utvidet oppholdet til flere netter – og flere gode opplevelser.
-Utenlandske gjester har ofte en reiseplan de skal følge og tar én natt på øya før de drar videre. Mens norske gjester blir både to og tre netter. Mange har utvidet oppholdet etter ankomst, fordi de Og sommeren har også gitt de ansatte uforglemmelige øyeblikk.
-Vi hadde lederen fra den store bilprodusenten som ønsket opphold på øya, men alt var bortleid. Da ville ha gjerne kjøpe ut gjester som var her, og betale dem for å velge noe annet. Han ville rett og slett kjøpe hele øya for noen dager. Da han fikk nei til denne muligheten sjekket han om det var mulig å sette opp en lavvoleir på øya. Alt for å få et sommeropphold på Håholmen. Vi setter stor pris på ønsket, men måtte dessverre avslå ønsket denne gangen, selv om vi strekker oss langt for å innfri gjester ønsker. 

Skjermbilde 2020-08-16 kl. 11.53.16.png

Frieriet

 -Litt overrasket ble kanskje også den kvinnelige gjesten som skulle til Nordvestlandet for å fri til kjæresten sin, ved turutfartsmålet Trollkirka. Det viste seg at de aldri fant frem til turmålet og frieret måtte utsettes. Og da de kom til Håholmen for det store romantiske øyeblikket viste det seg at hun hadde bestilt det eldste og mest tradisjonsrike historiske rommet vi har – som har køyeseng, ikke dobbeltseng...
Uforglemmelig ble også besøket fra paret som i sommer hadde tatt med egen barnevakt til øya, for å sørge for ekstra sikkerhet for barna. Men så viste det seg at barnevakten selv ikke kunne svømme. Dermed ble datteren til Ketil og Hanne leid inn som ekstra badevakt og barnevakt.

Den populære båten

Skjermbilde 2020-08-16 kl. 11.59.02.png
Denne færingen ble sommerens heteste utlånsobjekt på Håholmen

Et opphold på Håholmen, både i sommer og utover høsten, er mye mer enn et hotellopphold og restaurantbesøk. Mange ønsker, i tillegg til stillheten, ro, havsbad og god tid, å prøve noen av aktivitetene som samarbeidende firma stiller med. Kajakkpadling, stand up padling (SUP), havfiske og snorkling blant seler. -Men det aller mest populære har vært en tur med den gamle færingen som lånes ut. Her har det vært ventelister fra gjester som vil utforske omgivelsene på egen hånd. Mange har tett med seg picknik-kurv med godsaker fra lokale leverandører, og bokstavelig talt fått smaken av det gode liv fra Håholmen Havstuer og regionen rundt.  Nå gleder vi oss veldig til sensommeren og høsten – og vi gleder oss over at vi igjen har ledig kapasitet til å ønske nye og gamle gjester velkommen til et av de fineste stedene vi vet om: Håholmen Havstuer.
Vil du bestille et opphold, kurs eller møte: Gjør det gjerne her.
Les også denne - om 7 ting å gjøre ved Håholmen Havstuer.