Tipsene som redder påskemiddagen din

Her er ekspertens beste mat- og vintips

27.03.2021
Av: Classic Norway Hotels

Hotelldirektør Kim Nyheim ved ærverdige Hotell Refsnes Gods sine beste tips for en perfekt påskemiddag.

Kim Nyheim

Refsnes Gods har en av Norges beste vinkjellere, med mer enn 5000 flasker. En drøm for Kim Nyheim som har jobbet hele sin karriere i hotell- og restaurantbransjen. Nyheim har fagbrev som kokk, hotellutdannelse fra Sveits og skaffet seg mer kunnskap om vin hos Beverage Academy i Oslo. Og nå deler av tipsene du kan bruke hjemme hos deg selv.

Refsnes-Vinkjeller-LowRes-61-Crop-__Classic Norway-Christer Olsen.jpeg
Vinkjelleren ved Hotell Refsnes Gods

Bobler i glasset

-I en vanskelig tid med utfordringer både våre gjester, kolleger, samarbeidspartnere og alle andre mener jeg det alltid finnes en god grunn til å drikke et glass champagne. Og spesielt nå som påskemiddagen står for tur. For eksempel en Wongraven Champagne, som er en rimelig men god champagne.

Selv var jeg heldig å få besøke flere tyske produsenter for en tid tilbake, og en god Riesling fra for eksempel Weingut Von Winning er heller ikke feil.

Kim Nyheim - Vintips til Lammelår _2_.jpg

Kim Nyheim (37) - Hotelldirektør Refsnes Gods


Påskelammet 

I påsken kommer man ikke unna uten påskelam. Og her mener jeg det er viktig å velge lokale råvarer både når det gjelder selve lammet og grønnsakene som skal høre til. Det finnes heldigvis mange gode leverandører på rotgrønnsaker i området rundt Refsnes Gods. Det samme gjelder friske urter som rosmarin og timian. Vi bor i «potetlandet» så selvfølgelig skal potetene også være norske, sier Kim Nyheim, som i tillegg anbefaler at alternativ til påskelam:
- Jeg slår et slag for boergeit som noen lokale her på Østlandet avler frem. På Refsnes Gods får vi boergeit fra Sandem gård.

Vintipset 

Klassikere til påskelam er en god Bordeux eller Rioja-vin, selv er jeg veldig glad i det meste av Italiensk rødvin.

Noen av mine anbefalinger på rødt til påskelammet er: 

Masi Brolo di Campofiorin 2016
Varenr. 3321701
Kr. 205,90

Navnet Masi kommer fra vinmarkene Vaio dei Masi, i hjertet av Valpolicella Classica, som familien Boscaini kjøpte i 1772. Familien har siden den gang vært kjent som den historisk viktigste Amarone­produsenten i Italia. Vaio de Masi er blant de best beliggende vinmarkene langs åsryggene i Veneto; godt eksponert for lange solfylte dager, kombinert med det tempererte klimaet ved Gardasjøen. Helt fra slutten av 1700­tallet har disse vinmarkene produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara ­ de tradisjonelle druesortene i dette området av Nord­Italia. Masi laget den opprinnelige ripasso­vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin


La Rioja Alta Viña Ardanza 2010
Varenr. 353401
Kr. 275,90

"Viña Ardanza Reserva er en kraftig og kompleks Rioja av meget høy kvalitet. Vinen har kirsebærrød mot gyllen brilliant farge. Duften er åpen, fruktig og kraftig med innslag av vanilje. Smaken er bløt og fruktig, med delikate kryddertoner.2001 årgangen klassifiseres som en ""reserva especial"" og det er kun laget i tre åranger, 1964, 1973 og nå 2001.


Ogier Artesis Côtes du Rhône 2018
Varenr. 6018501
Kr. 144,90

Middels dyp blårød. Aroma preget av mørke skogsbær, innslag av krydder, urter og blomst. Ung og fruktig, preg av saftige mørke bær, krydder og lakris, fast og litt varm ettersmak 


I Østfold (en del av nye Viken fylke) så har vi også gode produsenter på alkoholfrie alternativer som for eksempel Dyregård sitt gode utvalg på eple og andre frukt juicer.

Ønsker du flere gode tips fra oss i Classic Norway følg oss på facebook her...