Vil du lage utemat i helga? Her er de smarte tipsene

Og her er Lisas tips til enkel utemat på tur...

05.04.2020
Av: Classic Norway Hotels

Endelig helg og anledning til å spise ute. Og deilig utemat lager du enkelt selv.

Vi i Classic Norway Hotels vil gjerne dele våre medarbeiders eksperttips med alle våre gjester og lesere. Og her er hotellsjef Lisas Bloms enkle tips til deilig og enkel utemat. Prøv det i helgen.

-Vi i familien elsker å spise ute. Hvem gjør ikke det, sier Lisa Blom, hotellsjef ved Nyvågar Rorbuhotell i Kabelvåg i Lofoten. Hotellet ligger bare noen minutters kjøring fra flyplassen i Svolvær, og er et yndet reisemål og utgangspunkt både for dem som vil på vårens toppturer med ski på beina. Eller om de bare vil ha en herlig rusletur i fjæra eller skogen.

Gjør det enkelt

- Dersom noen er skeptisk til å lage sin egen utemat så tror jeg det er fordi de er bekymret om at det er så mye arbeid. Blant annet med å finne frem alt som trengs, pakke utstyret og uteklær osv. Men det gode tipset er å gjøre det enkelt, både med tanke på pakking, valget av mat og valg av reisemål, fortsetter Lisa Blom. Som travel småbarnsmamma, hotelldirektør og lidenskapelig friluftsinteressert vet hun mye om smart logistikk.

- Først og fremst handler det om å komme seg ut på tur, ikke at man skal gå så langt. Det finnes alltid mange fine steder i nærheten av der man bor. 

Mitt viktigste utemattips er derfor: Gjør det enkelt. 

Og start forberedelsene rett etter frokost, så slipper blodsukkeret å synke til et lavt nivå før man rekker frem ...

Vagå - 1920x1152.jpg
Lisa Blom og familien benytter gjerne anledningen til å lage utemat

Pinnebrød

-Pinnebrød er rett og slett genialt. Og husk å lage dobbel porsjon fordi dette kommer til å få bein å gå på. Både store og små elsker pinnebrød. Og, ingrediensene har du sannsynligvis allerede i kjøkkenet. I tillegg er det enkelt å lage. Den ferdige deigen legger du en plastpose og tar frem når bålet har fine glør.

Vil du ha et mer fullverdig måltid så kan du snurre pinnebrødet rundt en pølse. Pølsen griller du først til den har fått riktig farge, og deretter tar du pinnebrøddeigen rundt for en ny runde over glørne, foreslår Lisa. 

IMG_1173.jpeg
Pinnebrød ved starten. Ikke gjør deigen for tykk.

Favoritten 

Unngå at deigen blir for tykk, ellers er det vanskelig å få den gjennomstekt. 
-Et annet tips er å ha med ferdig laget suppe på en termos – og så steke pinnebrød tid. Husk gjerne å ta med litt deilig smør til brødet.
Min lille personlige favoritt er å grille pinnebrød, og deretter dyppe det i en pose hvor du har en blanding av sukker og kanel. 

Jeg ønsker alle en herlig påske. Med solen i ansiktet, varm kaffe i koppen og nystekte pinnebrød i hånden, avslutter Lisa Blom. 

redigert - IMG_6382.jpg
Husk å sjekke lokale forhold før du tenner bål. Og ikke tenn opp bål på svaberg eller andre steder hvor det kan gjøre skade.

Oppskrift på deilig pinnebrød:

  • 5 dl mel 
  • 2 dl vann
  • 2 ts bakepulver 
Bland først de tørre ingrediensene sammen og ha deretter litt og litt vann i blandingen til du har en perfekt deig. Putt deretter denne i en plastpose.

 

Tips: 

Båltips. 

Start med veldig små kvister, pinner for å få god fyr i bålet. Tenn opp bålet minst 30 minutter før dere skal starte grillingen. Hold det under oppsyn. Vent helt til det er fin glød på bålet før du starter grillingen. Da blir det gyllent og gjennomstekt.


Les også flere utemat-tips 


Ønsker du flere gode tips fra oss i Classic Norway følg oss på facebook her...