Gloppen Hotell

Første hotellet i Sogn og Fjordane

Classic Norway har kjøpt det tradisjonsrike Gloppen Hotell i Nordfjord, som har en historie tilbake til 1866 – og som de siste åra har mottatt flere priser.

Gloppen Hotell har hittil vært et familiedrevet hotell på Sandane i Gloppen kommune. Det har så langt vært medlem av De Historiske Hotel og Spisesteder i Norge

Drift og eiendom

- Vi har i dag kjøpt Gloppen Hotell, med både drift og eiendom, av eieren Preben Moen. Det er et meget flott historisk hotell, med aner tilbake til engelske lakselorders tid i Norge. Lakseelva er fortsatt et stort aktivum for hotellet, sier Erik Berg.

60 rom

Han framholder at Gloppen Hotell er et veldrevet hotell, med 60 rom og en årlig omsetning på rundt 30 millioner kr.
– Det vil si at det er på størrelse med Molde Fjordstuer, og befinner seg i mellomsjiktet. Det passer glimrende inn i Classic Norway sin portefølje, sier Erik Berg.
Han framholder at Classic Norway lenge har ønsket seg en destinasjon lengre sør på Vestlandet, og at Gloppen passer utmerket inn.
– Gloppen Hotell var nylig rangert som et av Norges 20 flotteste hoteller i Reisemagasinet. Hotellet fikk i 2017 "Folkets reiselivspris" sammen med Hurtigruten og Norwegian, sier Erik Berg.

Gjestgiveri og landhandel

Hotellet ble bygd av Joakim E. Sivertsen i 1866 som gjestgiveri og landhandel. Hotellet er utvidet og oppusset i flere etapper gjennom 150 år.

Hotellet sier på sin egen hjemmeside at profileringa mye er basert på vakker vestlandsnatur, med jakt- og fiskemuligheter i utleie av fellingsløyver for hjort og leie av laksefiske i Gloppeelva.

En utvidelse i 1921 ga hotellet dets særpregede utseende i sveitserstil. Også innvendig er hotellet restaurert og pusset opp etter stil fra slutten av 1800-tallet.


Kilde: rbnett av Egil H. Torvik 
Publisert: 18.04.18 kl 15.33