Classic Norway familietur

Ålesund, Trollstigen og Atlanterhavsvegen

Ta med familien på en flott og aktiv tur der dere bor på tre av Classic Norway sine hoteller – små hotell i store omgivelser! Hotellkjeden består av noen av Norges mest sjarmerende hotell og rorbuanlegg. På denne turen får dere oppleve Ålesund, to nasjonale turistveger og eksotiske Finnøy, langt ut i havgapet – samt spennende aktiviteter underveis.

Ålesund

Turen starter i Ålesund. Ta dere tid til å oppleve denne byen før dere kjører til Valldal. For de historieinteresserte er Jugendstilsenteret et naturlig stoppested, og Atlanterhavsparken er obligatorisk for barnefamilien. Gå opp de 418 trappetrinnene på byfjellet Aksla for å nyte utsikten, og spis en god lunsj før dere setter dere i bilen. 

Ålesund – Valldal, 84 km, 1 t 25 min

I Valldal sjekker dere inn på Valldal Fjordhotell. Valldal er kjent for sitt varme klima og frodige natur – og ikke minst for jordbærene! Er dere der i sesongen må dere ikke gå glipp av denne smaksopplevelsen. Valldal er dessuten et mekka for aktive opplevelser, både fjellturer og andre aktiviteter. Valldal Naturopplevingar tilbyr flere guidede aktiviteter. Rafting eller juving passer ungdomsfamilien (min. 15 år), mens dere kan ta med de yngste (fra 5 år) på tur i kajakk på fjorden. I Valldal finnes det også en populær, langgrunn badestrand, og i Tafjord, ikke langt unna, finner dere et friluftsbad. Klatreparken, 8 km fra Valldal sentrum, er også svært populær blant både små og store (fra 2 år).  

Valldal – Trollstigen – Hustadvika Gjestegård, 134 km, 1 ferge, 3 t 

Turen til neste overnattingsted går over Trollstigen (åpner normalt i siste halvdel av mai, sjekk Statens vegvesen) – en av de mest spektakulære veistrekningene i Norge. Stopp på toppen av Trollstigen og nyt utsikten fra de mange utsiktspunktene. Her er også kafé og suvenirbutikk. 

Obs: Google Maps (link under kartet) legger ruten fra Geiranger til Trollstigen via Åndalsnes, og ikke via Valldal. I sommermånedene er imidlertid Rv 63/Trollstigen åpen, så det er da mulig å kjøre fra Geiranger via Valldal til Trollstigen og så videre ned til Åndalsnes.

Fra Trollstigen kjører dere så via Molde til Hustadvika Gjestegård. Her bor dere i leilighet eller sjøhus, med havet som nærmeste nabo. Havstrekningen langs Hustadvika er en av kystens mest farefylte strekninger, og mange skip har forlist her. Farstadstranden er et yndet sted for surfere, men på godværsdager om sommeren er dette også en flott sandstrand å kose seg på. På Gjestegården har dere tilgang på bålpanne, fiskeutstyr og jacuzzi, så her er alt lagt til rette for et perfekt opphold! 

Under oppholdet på Hustadvika må dere ta en tur til Atlanterhavsvegen: den delen av veien som er verdensberømt ligger bare 20 min. unna med bil. Med sine sju broer er den kjent som "veien i havet" der den bukter seg som en sjøorm fram til Kårvåg på Averøya. Stopp ved Eldhusøya, der en finner kafé, utsiktsti og en fin rundtur rundt øyen. Det er også mulig å leie sykler på hotellet og sykle til Atlanterhavsvegen – denne turen er kåret til Norges flotteste sykkeltur! 

Hustadvika – Bud – Finnøy Havstuer, 91 km, 2 ferger, 3 t 5 min

Turen går videre via Bud, et aktivt og sjarmerende fiskevær. Her kan dere spise lunsj og besøke Ergan kystfort. Turen ut til Finnøy er en opplevelse i seg selv. To fergeturer tar dere ut til øyen, langt ut i havgapet. Finnøy Havstuer ligger i lokalene til det gamle handelsstedet og fiskemottaket. Dere kan leie kajakker, og på Finnøy ligger også det utrolige badelandet Håp i havet, med fantastisk utsikt mot havet. 

Mens dere er på Finnøy kan dere også ta fergen over til øyen og fiskeværet Ona. Her er det ca. 20-25 fastboende, sommerkafé og to keramikkverksteder. Fra det røde fyrtårnet er det fantastisk utsikt. 

Finnøy Havstuer – Ålesund, 72 km, 1 ferge, 2 t 

Siste etappe tar dere tilbake til Ålesund. Har dere tid, kan dere legge inn en natt til i jugendbyen og dra på tur til fugleøyen Runde eller padle kajakk i Brosundet!

Nøkkelinfo:

  • Sesong: mai – (medio) oktober
  • Kart  trykk her....
  • Antall dager (minimum og maksimum): 5 - 10
  • Antall km (rund av): 380 km Antall ferger: 4 


Hovedetapper:

Ålesund – Valldal Trollstigen – Hustadvika Gjestegård – Atlanterhavsvegen – Finnøy Havstuer – Ålesund