Classic Norway: Fra Molde ut i havgapet og tilbake igjen via Atlanterhavsvegen

Juni, juli og august

Ta en pause fra ditt hektiske liv og skjem deg bort. Ta "The Classic Norway escape route" og oppdag vakker ubeskyttet natur, avslapning og koble av. På denne turen får du oppleve tre av dem, i tillegg til rosenes by Molde, den verdensberømte Atlanterhavsvegen og den nordmørske kystkulturen helt ut i havgapet. Lengden på oppholdet bestemmer du selv – her er det fint å bli flere dager på hvert av stedene.

Molde – Finnøy, 45 km, 2 ferger, 2 t 20 min

Molde ligger vakkert til med en fantastisk utsikt over Romsdalsfjorden og Moldepanoramaet, som består av 222 fjelltopper. Overnatt på Molde fjordstuer, med med uslåelig beliggenhet på kaien i sentrum. Dra opp til utsiktspunktet Varden for å nyte den spektakulære utsikten. 

Fra Molde drar du videre til Finnøy, helt ute i havgapet. Reisen ut til dette gamle fiskeværet er en opplevelse i seg selv. Den siste fergeturen tar rundt en time og er en eksotisk opplevelse i all slags vær. Du overnatter på Finnøy Havstuer, i lokalene til det gamle handelsstedet og fiskemottaket på Finnøy. Her får du kortreist mat rett fra sjøen, og du finner også verdens største samling av norsk akevitt her. På Finnøy er det lett å senke skuldrene, koble ut og samle energi. Du kan også dra på fisketur og oppleve badeanlegget med en fantastisk utsikt ut i det åpne havet.

Finnøy – Atlanterhavsvegen & Håholmen, 105 km, 2 ferger, 3 t 15 min

Etter en god frokost drar du tilbake til fastlandet og videre til Bud, et aktivt og sjarmerende fiskevær. Her kan du spise lunsj og besøke Ergan kystfort. Videre fra Bud kjører du mot Hustadvika – en vakkert men fryktet sjøstrekning. Mange skip har forsvunnet i dette området. Så kommer du fram til den delen av Atlanterhavsvegen som er verdensberømt: med sine sju broer er den kjent som "veien i havet", der den bukter seg som en sjøorm fram til Kårvåg på Averøya. Stopp ved Eldhusøya, der du finner kafé, utsiktsti og en fin rundtur rundt øyen. Langs Atlanterhavsvegen kan du også fiske!
Det verneverdige fiskeværet Håholmen ligger like ved Kårvåg, og har vært møtested, havn, hjem og arbeidsplass for fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn i mange hundre år. Vikingskipet Kvitserk frakter gjestene over til fiskeværet og Håholmen Havstuer, der du skal overnatte. Ikke gå glipp av signaturretten klippfisk, dra på ørnesafari, og nyt stillheten og atmosfæren i autentiske, historiske omgivelser. 

Håholmen – Molde, 52 km, 50 min

Før du drar tilbake igjen til Molde kan du vurdere en avstikker til Kristiansund, nord for Molde. Byen ligger på fire øyer helt ute mot havet, og er sammenknyttet med bruer. Ta en tur med Sundbåten, dra ut til øyen Grip, midt ute i havgapet og med sin egen stavkirke fra 1470. På veien tilbake til Molde kan du kjøre via Angvika, og overnatte på Angvik Gamle Handelssted, en liten perle ved Tingvollfjorden. Her får du oppleve nasjonalromantisk kunst, knitrende peisild, lokal mat, fint porselen – samt spa-avdelingen i badehuset.

Nøkkelinfo:

  • Sesong: juni-august 
  • Kart trykk her...
  • Antall dager (minimum og maksimum): 5-7
  • Antall km (rund av): 220 km
  • Antall ferger: 5


Hovedetapper:

Molde – Finnøy – Atlanterhavsvegen – Håholmen – Molde