Classic Norway romantisk tur

mellom jugendbyen Ålesund, Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen

Classic Norway - små hoteller i store omgivelser! Hotellkjeden består av noen av Norges mest sjarmerende hotell og rorbuanlegg. Ta med din kjære til tre av dem, og samtidig får dere oppleve jugendbyen Ålesund, vakre Geiranger og to nasjonale turistveier – Trollstigen og Atlanterhavsvegen!

Ålesund – Hotell Utsikten Geiranger, 108 km, 2 ferger, 3 t 35 min

Turen starter i Ålesund. Ta dere tid til å oppleve denne byen før dere kjører til Geiranger. Besøk Jugendstilsenteret og kunstgalleriet Kube, gå opp trappene på byfjellet Aksla for å nyte utsikten, og spis en god lunsj før dere setter dere i bilen. Geirangerfjorden er på UNESCO sin verdensarvliste, og er ofte omtalt som” perlen blant norske fjorder”. Med høye fossefall og fraflyttede fjellgårder regnes den som selve juvelen blant de mange vakre norske fjordene. Kjører dere via Hellesylt, får dere med dere et fjordcruise på veien! I Geiranger sjekker dere inn på Hotell Utsikten Geiranger ved utsiktspunktet Flydalsjuvet, med upåklagelig utsikt over Geirangerfjorden. Hotellet er fra 1893, og restauranten har en liten à la carte-meny basert på lokale produkter og sesongens råvarer. Om dere har tid, anbefaler vi en utflukt til fjellgården Skageflå. Turen starter med båt fra Geiranger, før en hopper i land og går opp til gården. Her er det upåklagelig utsikt over fjorden og mot fossefallet De syv søstre. Et perfekt sted for en romantisk piknik! 

Geiranger – Trollstigen – Angvik Gamle Handelssted, 190 km, 1 ferge, 4 t 

Turen til neste overnattingsted går via Valldal over Trollstigen (åpner normalt i siste halvdel av mai, sjekk Statens vegvesen) – en av de mest spektakulære veistrekningene i Norge. Stopp på toppen av Trollstigen og nyt utsikten fra de mange utsiktspunktene. Her er også kafé og suvenirbutikk. Obs: Google Maps (link under kartet) legger ruten fra Geiranger til Trollstigen via Åndalsnes, og ikke via Valldal. I sommermånedene er imidlertid Rv 63/Trollstigen åpen, så det er da mulig å kjøre fra Geiranger via Valldal til Trollstigen og så videre ned til Åndalsnes. Neste natt tilbringes på Angvik Gamle Handelssted. Hotellet er virkelig en liten perle ved Tingvollfjorden, og her kan dere koble av på Badehuset spa før dere nyter en god middag. Filosofien til restauranten er å bruke mest mulig av det som den lokale naturen byr på. Tips: be om den romantiske velkomstpakken når dere bestiller!  

Angvik – Atlanterhavsvegen – Håholmen Havstuer, 114 km, 1 t 55 min

Angvik Gamle Handelssted har både båter og sykler gratis til utlån. Hva med en liten utflukt før dere drar videre til neste stoppested? Turen går videre mot Atlanterhavsvegen. Vi anbefaler å kjøre via Bud, et aktivt og sjarmerende fiskevær. Her kan dere spise lunsj og besøke Ergan kystfort. Videre fra Bud kjører dere til den delen av Atlanterhavsvegen som er verdensberømt: med sine sju broer er den kjent som "veien i havet" der den bukter seg som en sjøorm fram til Kårvåg på Averøya. Stopp ved Eldhusøya, der en finner kafé, utsiktsti og en fin rundtur rundt øyen. Det verneverdige fiskeværet Håholmen ligger like ved Kårvåg, og har vært møtested, havn, hjem og arbeidsplass for fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn i mange hundre år. Vikingskipet Kvitserk frakter dere over til fiskeværet og Håholmen Havstuer, der dere skal overnatte. Ikke gå glipp av signaturretten klippfisk, dra på ørnesafari, lei kajakk eller lån robåt og fiskeutstyr, og ikke minst nyt stillheten og atmosfæren i autentiske, historiske omgivelser. Rommene på Håholmen er helt særegne, fordelt rundt i små, sjarmerende og intime hus – mange fra 1700- til 1800-tallet. Hva kan man gjøre?  

Håholmen – Ålesund, 132 km, 1 ferge, 2 t 50 min 

 Siste etappe går tilbake til Ålesund. Alternativt kan dere også avslutte turen i Molde, som også har gode flyforbindelser videre. 

Nøkkelinfo:

  • Sesong: mai-september
  • Kart trykk her...
  • Antall dager (minimum og maksimum): 4-7
  • Antall km (rund av): 545 km
  • Antall ferger: 4

 

Hovedetapper: 

Ålesund – Geiranger – Trollstigen – Angvik – Atlanterhavsvegen – Håholmen – Molde/Ålesund