Bestill rom nå!

Bestill nå

Damperiet

rustikk opplevelse...

I det gamle trandamperiet ved siden av hotellet kan vi servere koselige og uformelle lunsjer og middager i tradisjonsrike og rustikke omgivelser. Maten er selvfølgelig tilberedt av tradisjonsrike råvarer som skrei, tørrfisk, torskerogn og hvalkjøtt.

Ved siden av hotellet ligger det gamle trandamperiet. Her ble det tidligere dampet torskelever for å utvinne tran. Det gamle Damperiet er bevart som det var og her kan man nyte uformelle måltider laget av tradisjonsrike råvarer fra Lofoten i autentiske og rustikke omgivelser, omgitt av gamle trankokere.

Om været tillater det kan vi slå opp store dører mot kaia og legge råvarene på grillen.

Kapasitet: 10-50 personer

 

Damperiloftet

I 2. Etasje på Damperiet kan vi tilby gode uformelle måltider hvor alle rettene er basert på lokale råvarer og serveres midt på bordet i rikelige mengder.

På Damperiloftet kan vi også tilby finere middag med 5-retter laget av lokale råvarer, vi dekker med hvite duker og serverer gode viner til. Lokalene og oppdekkingen gir en spesiell kontrast og stemning.

Kapasitet: 12 personer

Tran:

Fiskeolje ble tidligere brukt til lamper, garving av skinn og produksjon av maling og såpe. Det ble ofte sagt at trandampere og andre som spiste mye lever tilsynelatende aldri ble syke. Apoteker Peter Møller ville gi allmenheten mulighet til å ta del i denne sunne råvaren, og oppfant en måte å koke leveren på som økte kvaliteten på tranen betraktelig. Oppfinnelsen av medisintran ble hedret med priser på mange messer, både i Norge og i utlandet.