Bestill rom nå!

Bestill nå

VM i Skreifiske

Verdensmesterskap

Hvert år arrangeres VM i skreifiske i Svolvær. Årets arrangement gikk av stabelen 21. til 24. mars.
Dette betyr at også Henningsvær fylles opp av liv og stemning, og forventningsfulle fiskere. Hvert år så tilbyr vi overnatting og bespisning på kaikanten.

Fiskeentusiaster fra hele verden møtes til konkurranse i Svolvær hvert år i mars. 600 havfiskere fra 8 land ligger klare i havna i Svolvær. Klokka ni går startpistolen, og alle setter ut mot de beste fiskegrunnene så fort de bare kan. Så fiskes det med fiskestang fram til klokka to. Når båtene kommer inn er det innveiing. Man får premie både for den største fisken og det største antallet fisk, og det finnes herreklasse, dameklasse og juniorklasse. På fredagen teller alle fiskeslag, det er jo kveite, steinbit og annet godt i Vestfjorden også. På lørdagen teller bare skreien.

VM i skreifiske er absolutt et lavterskeltilbud, og syns du det høres artig ut med et par dager på havet, er det bare å bli med. Man kan melde seg på både som enkeltperson og som gruppe. Mange kommer imidlertid bare for å nyte stemningen og folkelivet, samt ta en titt på Lofoten. I slutten av mars ligger snøen i Lofoten, men dagtemperaturene er behagelige og været forholdsvis stabilt.

Link til påmelding: http://www.vmiskreifiske.no/


Skreifiske i Henningsvær

Det beste lofotfiske noensinne var i 1947, da ble det tatt opp 147 tusen tonn skrei. Dette året var det ca 10 000 fiskere i Henningsvær som deltok under fisket. Nå er det ca 2000 fiskere som deltar i lofotfiske totalt og det tas opp 20-50 tusen tonn skrei per sesong. Den største skreien som noensinne er fisket veide 54 kg.

Henningsvær er fortsatt et aktivt fiskevær den dag i dag, det mest kjente i Lofoten og kanskje i Norge. Med sine hus og kaier bygd på påler med fiskehavnen i sentrum, blir Henningsvær ofte kalt «Nordens Venezia». Under Lofotfiske fra Januar til April syder det av liv i Henningsvær, både i havnen og i gatene. Man ser båtene siger ut med dagens første sollys og komme inn tunglastet av skrei på ettermiddagen, og på fiskemottakene er full aktivitet hele dagen. Etter skoletid ser man barna komme med kniv og pik for å skjære torsketunger på mottakene for å tjene gode lommepenger.

Legg gjerne inn bestilling allerede nå for neste års arrangement!

Ta kontakt for et skreddersydd tilbud!