Bestill rom nå!

Bestill nå

Babettes gjestebud 21.februar

på vårt herskapelige hotell...

Hovedpersonen i novellen «Babettes gjestebud» av Karen Blixen, Madame Babette Hersant, var opprinnelig en glimrende kokk på den kjente restauranten Cafe Anglais i Paris, før hun på grunn av borgerkrigen flyktet til Berlevåg i 1871. Etter 14 år med klippfisk og ølebrød hos de to fromme og strengt religiøse søstrene, bruker Babette hele premien på 10.000 franc på et fantastisk måltid for å markere den avdøde prostens 100-årsdag.

Menyen bestod av klassiske retter fra rundt 1840 i Paris, med det beste av de beste råvarene. Måltidet hvor den gode smaken var basert på kjærlighet og ekthet, forløste årelang uenighet og stridigheter blant menighetens medlemmer. Plutselig blir de forsonende og opplever hvordan felleskap og samhold kan oppstå ved et godt måltid. Stemningen rundt bordet ble på et vis nesten guddommelig deilig.

Denne kvelden vil vår kjøkkensjef tilberede samme menyen med unntak av bruk av skilpadde som er fredet, og med visse tilpasninger, men vi håper og tror at dette blir et kulinarisk høydepunkt. Vi vil også lese små utsnitt fra novellen underveis, slik at vi virkelig kan få litt av stemningen fra den gangen.

Program

Kl 18:15 Filmvisning
Kl 19:30 Aperitiff
Kl 20:00 Middag, 6 retters meny inkl drikke


6 retters meny 

  • Kalveconsomme med små kalvekjøttboller og eggeplommekuler
  • Blinis med kaviar, rømme og løk
  • Perlehøne på butterdeig
  • Salat med rosiner og valnøtter
  • Ost
  • Baba au rum 

Pris pr. person kr. 1695,-