Bestill rom nå!

Bestill nå

Guidede fjelltur fra Nyvågar

Mer info kommer...

Hver Torsdag og Lørdag i sommer kan du bli med fjellguide Magdi på fjelltur. Badstue etterpå er inkludert for de som ønsker og på Torsdager med finvær serveres det grillbuffet på Nyvågar.

I perioden mai, samt september og oktober er det fine forhold i Lofoten for å bestige disse fjelltoppene da det som regel er snøfritt. Toppturene kan kombineres slik at man fint kan rekke 5 toppturer i løpet av en langhelg i Lofoten.

Kjeldbergtind i Lofoten
367 meter. Enkel topptur der man kan ta med barn også. Finfin utsikt fra begge fjelltoppene, med bøker man kan skrive i på begge. Ut i fra hvor mye man går tur, kan det beregnes alt fra en halv time til en time å nå toppen. Fine tur stier. Start ved veien opp til linken i Osan. Man kan også gå ned på andre siden fra den høyeste toppen, og følge anleggsvei tilbake til utgangspunktet.

Blåtind i Lofoten
521 meter. Fin tur det meste av veien, litt bratt på slutten og ikke egnet for barn, men det går jo an å stoppe før man er helt oppe. Nydelig utsikt og tydelig tur sti. Beregn ca 1,5 – 2 timer å gå opp. Start ved Knutmarka Leirskole.

Djevelporten og Fløya i Lofoten
Fløya er ca 540 meter. Start ved kirkegården i Svolvær. Tydelig tur sti, men veldig bratt første del av turen. Opp til djevelporten tar det ca 1 time. Helt fantastisk utsikt og flott topptur. Kanskje ikke for de helt utrente. Fra Djevelporten kan man fortsette opp på Fløya. Der er det veldig bratt visse steder så man bør ikke være plaget av høydeskrekk. Beregn ca 30 minutter fra Djevelporten til toppen.

Glomtind i Lofoten
Lett å gå og passer derfor godt også for de med barn. Tar ca 1 time til toppen, men i lett terreng. Tydelig sti. Flott utsikt over Vågakallen. Start ved gamle veien over fjellet rett før nedkjøring til Henningsvær.

Småtindan i Lofoten
En lengre tur. Beregn ca 2,5 timer til toppen. Start ved Solbakken utenfor Kabelvåg (ved Eidet). Ikke for små barn. Følg veien inn i Kabelvågmarka og stigningen begynner ikke før man er nesten inne ved skytebanen. Det står skilt merket Småtindan litt opp til venstre ved veien en bit før skytebanen. Dels godt merket sti, litt dårlig lengst opp men ikke noe problem å finne veien. Fantastisk utsikt fra toppen mot Svolvær og Kabelvåg, Lyngvær og Gimsøy. Ha med godt med vann.

Vågakallen
Vågakallen er for de litt mer avanserte fjellgåerne/ fjellklatrerne. Det behøves sikringsutstyr og vi anbefaler guide for de som ikke er kjent i fjellet.

Mer informasjon som tider, pris osv. kommer...