Bestill rom nå!

Bestill nå

Om hotellet

landets mest eksklusive

Ramme fjordhotell er utvilsomt et av landets mest eksklusive hotell. Her er ingen detaljer overlatt til tilfeldighetene og gjestene våre kan være trygge på at det ligger en bevisst tanke bak ethvert valg. Her lever våre gjester i eget lite økosystem, og med store kunst – og kulturopplevelser bokstavelig talt rett utenfor døren.

Hotellrom

i høy standard

Ramme fjordhotell har 42 gjesterom, fordelt på de to byggene Herberget og Brenneriet. Suite og rom har høy standard med stor vekt på detaljer og utforming av interiøret. Rommene er historisk innredet med antikviteter. Her kan du velge mellom historiske hotellrom innredet med antikviteter. Du kan velge mellom enkeltrom, standard dobbeltrom, de lux eller superior rom. Fra 2022 vil det også være mulig å leie Edvard Munchs hus nede ved sjøen.

Les mer

Stedshistorie

fra istiden til i dag

Ramme har en mangfoldig historie fra istiden til i dag. Fra de første menneskene kom til Ramme i steinalderen, har fjorden og naturlandskapet dannet grunnlag for livsførsel og næring. Med dampmaskinen ble Vestby og Hvitsten tilgjengelig med tog og passasjerbåt. Hvitsten ble et rekreasjonssted for besøkende fra Kristiania (nå Oslo). Flere kjente kunstnere og litterater oppsøkte og bosatte seg i Hvitsten om sommeren. Dette vil danne grunnlag for våre utstillinger og formidlingstilbud.

Les mer

Edvard Munchs hus

en sjelden opplevelse

Edvard Munch kjøpte eiendommen Nedre Ramme i 1910 og beholdt den til sin død i 1944. Nå kan du både besøke Munchs sommerhus, og vandre i kystlandskapet som inspirerte ham. Vi har anlagt en informativ kultursti på hans eiendom.
Rundt på eiendommen kan du se gjengivelser av hans malerier spent opp slik vi mener at han hadde dem. I Munchs friluftstheater kan du oppleve konserter og teaterforestillinger. Ramme billedgalleri viser flere av hans arbeider sammen med annen lokal kunst fra Hvitstens gullalder.

Les mer