Bestill rom nå!

Bestill nå

Ramme billedgalleri

Datoer for konserter: 11.9, 25.9, 30.10, 12.11

Utvalgte søndager har vi gleden av å fylle vårt underjordiske billedgalleri med kammermusikk i verdensklasse. Disse søndagene vil billedgalleriet kun være tilgjengelig for konsertgåere.

MUNCH BY THE FJORD 

Home and underground gallery

image.jpeg

14.5 - 18.12

Velkommen til en utstilling av kunst, inspirert av og skapt i Hvitsten. Nesten alle fra storhetstiden i norsk kunst var her, arbeidet her og levde et kunstnerliv her - Edvard Munch, Christian Krohg, Frits Thaulow, Oscar Wergeland, Hans Gude og Theodor Kittelsen, for å nevne noen.

Utstillingen Munch by the fjord viser sommerlige motiver og arbeidsfolk rundt Hvitsten fra Petter Olsens egen samling.

Gullalderen i norsk kunst på slutten av 1800-tallet kom til Hvitsten med kull og damp, med ruteskip på fjorden og med tog. Det var gullalder både for byens borgerskap og for kunstnerne. Det var et marked for kunst. Dampmaskinene, den teknologiske revolusjonen, brakte dem ut i naturen, ut Christianiafjorden.

Til idylliske Hvitsten kom regjeringsadvokat Lasson med sitt følge av vakre og begavede døtre. Med dem fulgte hele flokken av Christianias bohemer, billedkunstnere og litterater. En elite av unge, frie mennesker med Oda og Christian Krohg og Frits Thaulow i spissen. Etter hvert også den unge Edvard Munch.

De fant et levende samfunn, her bodde sjøens folk, seilere, loser og fiskere. Seilskutene som hadde bragt rikdom og impulser fra den store verden var her enda. Her var det spor av hollendertid, det var økonomisk gullalder med trelast og eksport av is. De fant vakker natur, fantastiske solnedganger og fargerike mennesker som modeller. Ikke minst fant de hverandre. Christianias gullalder ble også Hvitstens gullalder.

Møt dem her, Ramme rommer dem alle.

Velkommen!

Kammermusikk i verdensklasse

Store kunstmusikalske opplevelser i Universitetets aula i Oslo og på kulturdestinasjonen Ramme — gjennom hele året.