Bestill rom nå!

Bestill nå

Skårasalen

1542 m

Fra Kvistadsætra i Kvistaddalen går du videre innover dalen i retning av Vasstøylvatnet. Fra dalen skuer du opp på Kvistadkjerringane, ei rekke med med små spisse tinder

Når du har kommet omtrent halvveis mellom sætra og vannet, tar du av til venstre opp en merket sti i søkket mellom Blåhornet (1120 m) og Skårasalen og følger denne oppover mot skaret til Lisje Skåradalen før stien dreier til høyre opp de siste 300 høydemetrene til topps. Det er en fordel å følge stien på grunn av løs ur i øverste delen av Skårasalen. Beregn ca to-tre timer til toppen.

Retur samme vei eller ned Lisje Skåradalen til Skår, hvor du kan ta ferje via Lekneset til Sæbø. Da følger du samme vei tilbake fra toppen, ned mot skaret øverst i Lisje Skåradalen. Her ligger det en snøbre i øvre del, men denne er enkel å passere. Følg dalen nedover på nordsiden av elva. Når du nærmer deg fjorden kommer du til ei bru hvor du kan krysse elva og følge stien bort til Skår.

Skårasalen er også en populær skiturtopp på våren med fin nedkjøring ned Lisje Skåradalen. Oppstigning til toppen følger samme vei som sommerruta.

FAKTA

SESONG

  • Fra slutten av Juni til September

LENGDE OG HØYDEMETER

  • 3-4 kilometer. 1030 høydemeter.

VANSKELIGHETSGRAD

  • Krevende

TIDSBRUK

  • 4-5 timer.

KART

Turkart Sunnmørsalpane Aust i 1:50 000 fra Nordeca.

ADKOMST 

Ved Kvistad (ca tre kilometer fra Sæbø) tar du av mot Kvistadsætra innover Kvistaddalen.