Bestill rom nå!

Bestill nå

Historien om Sagafjord

med skulestove fra Valdres...

​Etter full rehabilitering åpnet Sagafjord Hotel dørene igjen juli 2012. De gamle tømmerveggene som en finner i deler av bygningen, er over 200 år gamle og stammer fra ei gammel skulestove fra Valdres. Skulestova, som er en separat del av hotellet, inneholder 3 suiter, 2 gode dobbeltrom og en komfortabel salong med peis.

Denne kan benyttes til formelle og uformelle møter, konferanser og middager for mindre grupper & selskap på opptil 22 personer.

La deg forføre av den fantastiske utsikten mens du nyter noe forfriskende fra baren eller et næringsrikt måltid. I vår salong kan du slappe av foran peisen, planlegge neste dags utflukt, nyte en god bok. Ute på terrassen eller nede på bryggekanten kan du la naturen komme til deg.  

Vår konferanseavdeling består av 3 konferanserom, i ulike størrelser, med alt av tekniske finesser. Vi frister med hjemmelaget møtemat, rolige omgivelser og muligheten for energigivende avbrekk ute i naturen.

Det ville og majestetiske området rundt hotellet legger den perfekte rammen for en rekke naturopplevelser. Sammen med våre samarbeidspartnere gjør vi vårt ytterste for å tilrettelegge for disse. 

Det fantastiske området rundt hotellet legger den perfekte rammen for eventyrlige opplevelser. 

Det var en lokal baker som fikk ideen om å starte kafé og gjestehus på Sæbø – og slik begynte historien om Bondalselva Strandhotell, som det den gang het. De gamle tømmerveggene som en finner i deler av bygningsmassen er over to hundre år gamle, og stammer blant annet fra ei gammel skulestove og andre gamle tømmerhus fra Valdres. I 1986 ble det leid inn en arkitekt fra Ørsta, og i løpet av året hadde hotellet fått 16 rom og to suiter. Men på den tida var det politisk umulig å få kommunal tillatelse til å skjenke alkohol. Eneste mulighet var å få statelig tillatelse, men for å få det måtte hotellet ha minimum 20 rom og status som turisthotell. Det manglet to rom, og man fortsatte derfor å bygge på. Bondalselva Strandhotell ble en realitet med 30 rom og et tun med småhus. Hotellet mistet litt av sommersesongen første driftsår og det endte med konkurs etter knapt ett års drift. Men slik var det den gangen - en var alene i et marked, og få eller ingen å samarbeide med. Sommermarkedet var også dalende og i Ålesund vurderte man å stenge hotell om sommeren for kun og ha ett hotell åpent. På denne tiden var Ålesund langt fra blitt noen stor turistmagnet.

I 1987 åpnet Hotel Sagafjord - med fiskebåtrederen Oswald Longva fra Ålesund som ny eier. Han ansatte hotelldirektør Håkon Otterlei, som også var fra Ålesund. Nye rom ble bygd.

Båtfolket oppdaget Sæbø og eventyrhotellet med geit på taket i vakre Hjørundfjorden. Samtidig ble hotellet et populært spisested både for båtfolket, de mange campingturistene og laksefiskerne på Sæbø. Hotellet var veldrevet i mange år og skapte seg et godt omdømme innenfor mange markedssegment. I 1989 fikk hotellet byggeskikkprisen av Ørsta Kommune og i 1993 produktutviklingsprisen av Reiselivslaget i Møre & Romsdal. De siste årene ble hotellet drevet mer eller mindre i samdrift med Ivar Åsen-hotellet i Ørsta.

I Januar 2012 ble det nytt eierskifte, da investorgruppen bestående av Tryggestad Eiendom & Finans AS, Wenke og Jon Ketil Gjørtz og Handelshuset Rønneberg AS kom på banen og kjøpte hele eiendomsmassen. Etter omfattende rehabilitering og utvidelser åpnet ”nye” Sagafjord Hotel den 6. juli 2012.