Lofotakvariet

 

Det salte, varme vannet fra Golfstrømmen gjør at Lofoten holder 5-6 grader celsius høyere temperatur enn steder som ligger på tilsvarende nordlige breddegrad.

Sammen med kyststrømmen og tidevannet, formen på det undersjøiske landskapet og tilnærmet kontinuerlig tilgangen på næringsrikt vann gjør at det finnes et fantastisk, yrende dyreliv i Lofothavet.Når du besøker Lofotakvariet i Nyvågar stuper du rett ned i en spennende undersjøisk verden og blir med ned på havbunnen i Lofoten. Her besøker du skreien og kongekrabben, oteren som ikke vil svømme, selungene og et vrimlende liv av fisk, skalldyr, koraller og alt det andre som lever i havet. Her kan du lære om alt som lever i havet og det sårbare marine økosystemet og du får være med å se på når vi mater dyrene. 
Lofotakvariet egner seg godt for barn og familier.   

Lofotakvariet kan besøkes ved kjøp av enkeltbilletter eller ved kjøp av storvåganbilletten som gir adgang til Galleri Espolin og Lofotmuseet i tillegg. Akvariet ligger rett ved siden av hovedbygget på Nyvågar, og det er kun 30. sekunders gange for å komme dit.

Galleriet inngår som en del av historievandringen i Storvågan.