Midsundtrappene

bygget av Sherpaer

Siden 2000-tallet har nærmere 30 sherpaer arbeidet i Norge. I Midsund har de bygget trapper opp til Ræstadhornet, Digergubben og-/eller Midsundhorn ca.530 moh

Arbeidet til sherpaene i Norge startet i Luster i Sogn på 2000-tallet. Da bonden Geir Vetti trengte hjelp til å bygge opp steinhus prøvde han arbeidsfolk fra flere europeiske land, men etter å ha sett et tv-program om sherpaene fra Nepal tok han kontakt. Sonam er i dag arbeidsleder for nærmere 30 sherpaer som kommer til Norge i  nærmere sju måneder hvert år og kan tjene opp imot ni nepalske årslønner. Sherpa-folket i Nepal ble under årets Fjellfestival i Rauma kåret til «Årets fjellgeit». Prisen går hvert år til en organisasjon eller person som har gitt fokus til de positive sidene ved å ferdes i fjell og natur.


Midsundtrappene, "Fjelltur i grenseland mellom fjord og hav"
 - Turen starter fra Midsund sentrum. Parkeringen er merket og turkart er satt opp. Det er også tilgang på vann ved parkeringsplassene.  
 - De 2000 trappetrinnene og rasteplassene er en severdighet i seg selv. Er du heldig så treffer du Sherpaer i arbeid. Trappene tar deg opp til Digergubben og-/eller Midsundhorn ca.530 moh. 
   Fra disse toppene ser du Fugleøya Runde i SW og Smøla i NØ.

Tidsbruk: 1-3 timer
Vanskelighetsgrad: Passer hele familien

Videre utbygging:
På Midsund er de 4 sherpaene fra Nepal godt i gang med nye turstier. I utgangen av 2018, vil Midsundtrappene kunne tilby fire turstier som få andre i Norge kan vise til. "Fjelltur i grenseland mellom fjord og hav» er en opplevelse du sent vil glemme.